وقتی مقاله رد شد چه کنیم ؟ [ راهکار های حل این مشکل ]
وقتی مقاله ای از سوی مجله ای رد یا ریجکت می شود، به این معنی نیست که دیگر قابل چاپ نیست. در این صورت شما با چند راه مواجه هستید. راههایی که باید به آنها فکر کنید و بدانید وقتی مقاله رد شد چه کنیم …
در اولین قدم و در برخورد اول شاید عصبانی و ناراحت شوید و از چاپ مقاله مذکور ناامید شوید. شاید فکر کنید دیگر کار آن مقاله تمام است. اما اگر با دلایل رد شدن مقاله که در مطلب قبلی بلاگ توضیح داده ایم بقدر کافی آشنا باشید، می بینید که دلایل متعددی برای رد شدن مقاله وجود دارد. بسیاری از این دلایل قابل اصلاح هستند. فقط باید قدری صبر و حوصله داشته باشید.
بهتر است اول از همه دلایل قابل اصلاح را بررسی کنید مانند اصلاحات نگارشی و یا فرمت مقاله. در این مسیر می توانید از خدمات ویرایش وامو نیز استفاده کنید. ما اینجا هستیم تا به شما در مسیر موفقیت کمک کنیم.
آیا وقتی جواب رد از ژورنال گرفتیم باید بلافاصله اقدام به ساب میت مجدد کنیم؟
توصیه می شود بلافاصله این کار را نکنید. حتما اول اشکالات را برطرف کنید. بعد مدت زمانی حداقل دو هفته به خودتان و مقاله فرصت دهید. آن را کناری گذاشته و بعد از مدتی دوباره به سراغش بروید. البته این مدت نباید خیلی هم طولانی شود.
مجددا آن را بخوانید یا از یکی از همکاران و دوستان محقق خود بخواهید آن را مطالعه کرده و کامنتهای خود را با شما به اشتراک بگذارند.
بعد از آن وارد مرحله بعدی شوید که در زیر به آن اشاره می کنیم.
راههای پیش رو بعد از دریافت جواب رد از ژورنال:
۱- راه حل کمتر توصیه شده: درخواست تجدید نظر
در اولین اقدام وقتی مقاله رد شد چه کنیم؟ می توانید در ابتدا بعد از رفع مشکلاتی که در بالا ذکر شد، درخواست تجدید نظر کنید. این راه تنها زمانی توصیه می شود که دلیل منطقی و قانعکننده ای داشته باشید. در غیر اینصورت اصلا توصیه نمی شود. مثلا زمانی که مقاله به دلیل مشکلات ساختار زبان انگلیسی رد شده باشد در این صورت اگر این اشکالات را کامل برطرف کرده اید می توانید درخواست تجدید نظر دهید.
۲- راه حل میانه: انتقال مقاله به مجلهای دیگر یا Journal Transfer
وقتی مقاله رد شد چه کنیم ؟ گاهی اوقات برخی انتشارات معتبر مانند Springer و Elsevier رویه مهربانانه تری دارند و اگر مقاله تان توسط یکی از مجلات تحت پوشش آنها ریجکت شود، به شما توصیه می کنند که انتقال مقاله (Transfer) به مجلات پیشنهادی خودشان داشته باشید. این پروسه انتقال معمولا توسط تیم ترانسفر دسک (Transfer desk) انجام میگیرد و در ادامه مجله بعدی با شما در تماس خواهد بود تا مقاله براساس فرمت موردنظر آنها اصلاح و ساب میت شود.
۳- راه حل شایعتر: ارسال مقاله به مجلهای دیگر
اما راهی که بیشتر از همه انجام می شود این است که مجددا با صبر و حوصله بنشینیم پای مقاله خود و برایش مجله مناسبی پیدا کنیم و تمام مراحل ساب میت را تکرار کنیم. البته یادمان باشد که کامنتهای داوری مجله قبلی را نیز اعمال کنیم تا کیفیت مقاله بالاتر رود.
نکته مهم:
مقالات محققان ایرانی در سالهای اخیر به دلایلی اکثرا سیاسی از سوی مجلات آمریکایی و اروپایی ریجکت می شوند بدون اینکه هیچ اشکالی به آن وارد کرده باشند یا توضیحی در مورد دلایل رد شدن مقاله داده باشند. ولی همیشه اینطور نیست. گاهی یک مقاله با دیتای ناکافی و محدود از یک شهر یا استان نمی تواند اهمیت بین المللی داشته باشد و به این دلیل این مقالات رد می شوند.
اگر با چنین مشکلی روبرو شدید اما خودتان واقف بودید که مقاله و داده های بدست آمده تان چقدر ارزشمند است، دست از تلاش برندارید. مقاله خود را برای مجلات دیگر ارسال کنید. حتی اگر بارها مجبور به تکرار این پروسه شوید.
بله. همانطور که در این مطلب و نیز در مطلب دلایل رد شدن مقاله گفته شد، دلایل رد شدن مقاله بسیار متفاوت هستند. رد شدن از سوی یک مجله دلیل بر بد بودن مقاله شما نیست.
خیر.دلایل ردشدن مقاله از مجلات مختلف باهم فرق داشته و مهم این است که اشکالات ساختاری و ویرایشی مقاله خود را برطرف کرده باشید و روش کارتان ایراد اساسی نداشته باشد.
معمولا ژورنالها مقالاتی که بیشتر از ۴ تا ۵ سال از انجام کارشان گذشته باشد را نمی پذیرند. بنابراین زمان طلایی چاپ مقاله خود رادر نظر داشته باشید و هرکاری برای ویرایش و ارسال مجدد لازم است انجام دهید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ریوایز و ری ساب میت در مقاله چیست ؟ [ بررسی اصطلاحات ]
ری ترکت مقاله چیست ؟ [ سلب اعتبار مقاله چیست؟ ]
چگونه نخبه شویم ؟ [ معیارهای نخبگی را بشناسید ]
نحوه پاسخ به داوری مقاله [ خونسرد و حرفه ای عمل کنید ]
نحوه تشخیص پلاژیاریسم [ انواع نرم افزار های تشخیص ]
پلاژیاریسم چیست ؟ [ همه چیز در مورد سرقت ادبی ] ۱۴۰۲
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
زمانی که درخواست تجدید نظر میدیم این امکان وجود داره که برای یک ژورنال دیگه هم مقاله رو ارسال کنیم؟
سلام وقت بخیر. در صورتی که درخواست تجدیدنظر کنید باید تا زمانی که به شما جواب نهایی رو بدن صبر کنین بعد در صورت عدم قبول اون مجله، برای مجله دیگه ای اقدام کنین. موفق باشین
با سلام و عرض خسته نباشید
نتیجه تجدیدنظر چقدر زمان می برد تا مشخص شود؟
سلام وقت بخیر. اگر مقاله رد شده باشه و دوباره درخواست تجدیدنظر کنین (که البته زیاد توصیه نمیشه) بستگی داره که اصلا مجله قبول بکنه یا نه. این زمان بسته به مجله موردنظر داره