سابمیت مقاله چقدر طول میکشد ؟ [ سابمیت مقاله یعنی چه ؟]
سابمیت مقاله چقدر طول میکشد؟ اصلا سابمیت مقاله چیست؟ و سابمیت مقاله یعنی چه ؟ سابمیت مقاله به زبان ساده، یعنی شما بعد از نوشتن و آماده کردن مقاله خود، یک ژورنال مناسب پیدا کرده و بعد از آماده کردن مقاله طبق فرمت موردنظر آن مجله، مقاله خود را به این ژورنال ارسال می کنید تا فرآیند ثبت یا همان Submit مقاله آغاز شود. نحوه سابمیت مقاله در ژورنال های مختلف می تواند متفاوت باشد. در این مطلب به مساله سابمیت مقاله بیشتر خواهیم پرداخت.
پیشنهاد می کنیم برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید مطلب انتخاب مجله برای چاپ مقاله و انواع مقالات پزشکی در یک نگاه را نیز مطالعه کنید.
از کجا بفهمیم سابمیت مقاله چقدر طول میکشد ؟
می دانید سابمیت مقاله چیست؟ یا از کجا می توان فهمید سابمیت مقاله چقدر طول میکشد؟ به عنوان یک محقق وقتی پژوهشی را انجام می دهید و نتایج آن را انالیز می کنید در نهایت باید برای اینکه سایر محققان نیز از این نتایج مطلع شوند، به دنبال پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی باشید در غیر این صورت ممتازترین و برجستهترین کشفیات هم اگر تنها در کشوی میز محقق باقی بمانند در دنیای علم هیچ ارزش و اعتباری نخواهند داشت.
در مرحله اول بعد از نگارش مقاله و پیداکردن مجله مناسب برای آن، باید با نحوه سابمیت یا ارسال مقاله آشنا باشید. این مرحله برای اغلب پژوهشگران بهویژه افرادی که تازه کار پژوهشی را شروع کرده اند، مرحله ای چالش برانگیز و زمانبر خواهد بود.
پیشنهاد می کنیم برای اینکه در مورد نحوه نگارش صحیح اجزای مختلف یک مقاله اطلاعات بیشتری داشته باشید، دوره نگارش آکادمیک را در سایت وامو ببینید.
نحوه سابمیت مقاله چگونه است؟
سابمیت مقاله چیست و چگونه انجام می شود؟ معمولا برای سابمیت مقاله یکی از دو روش زیر استفاده می شود.
۱- سیستم آنلاین:
اکثر مجلات در حال حاضر از سیستم tracking یا online submission استفاده می کنند. بدین صورت که شما در وبسایت مجله ثبتنام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت میکنید. سپس به صفحه پروفایل خود وارد میشوید و مراحل گفته شده در سایت مجله به ترتیب انجام می دهید که می تواند شامل این مراحل باشد:
-وارد کردن عنوان مقاله و چکیده
-وارد کردن نام نویسندگان و وابستگی (Affiliation) سازمانی آنها
-مشخص کردن نویسنده مسئول (توجه کنید که پس از اتمام این مراحل، تمام اطلاعات و مکاتبات با حساب کاربری نویسنده مسئول انجام خواهد شد)
-ضمیمه کردن نامه همراه یا کاور لتر cover letter که در آن موافقت خود را با قوانین مجله از جمله عدم ارسال یا چاپ همزمان مقاله در سایر مجلات یا کپی برداری از نتایج دیگران را تأیید کرده باشید و همچنین موضوع مقاله و اهمیت نتایج به دست آمده را توضیح می دهید.
-در انتهای مراحل ساب میت از شما خواسته می شود که فایل متن کامل مقاله (بدون ذکر نام نویسندگان یا در واقع فایل blind) و فایل جداول و یا تصاویر را به صورت جداگانه آپلود نمایید.
-سپس باید فایل pdf و html را بررسی و تایید کنید تا گزینه Submit فعال شود و ارسال مقاله انجام گردد. بعد از ارسال نهایی تا زمانی که از مجله برایتان پیامی نیامده باشد شما قادر به ایجاد هیچ تغییراتی در این مقاله نخواهید بود.
-بعد از آن یک کد یا Manuscript number برای نویسنده مسئول ارسال می گردد تا بتوانید با آن شماره مقاله خود را رهگیری نمایید.
-برخی مجلات برای تمامی نویسندگان یک ایمیل جهت تایید مشارکت فرد در نویسندگی مقاله نیز ارسال می کنند که تا زمانی که همگی آن را تایید نکنند مقاله به مرحله بعدی نخواهد رفت. پس در دادن ایمیل سایر نویسندگان نیز دقت داشته باشید و به ایشان هم اطلاع دهید.
۲- سیستم ایمیلی:
این سیستم امروزه کمتر مورد استفاده است اما گاهی برخی مجلات کل فایلهای مربوط به مقاله را از طریق ایمیل دریافت می کنند.
هزینه های سابمیت مقاله به چه صورت است؟
پس از بررسی سابمیت مقاله چیست، حال قصد داریم تا در مورد هزینه های سابمیت نیز صحبت کنیم. در بسیاری از موارد در هنگام سابمیت یا ارسال مقاله برای مجلات هزینه ای از طرف مجله دریافت نمی شود اما گاهی برخی مجلات تخصصی و با ranking بالا ممکن است در این مرحله هزینه ای درخواست کنند و یا اگر شما بخواهید از گزینه داوری سریع یا fast tracking استفاده کنید تا زمان داوری مقاله تان را کاهش دهید، مجبور به پرداخت هزینه باشید که در مجلات مختلف متفاوت است.
بنابراین قبل از اقدام به سابمیت مقاله حتما راهنمای ارسال مقاله را در صفحه مجله مربوطه به طور کامل مطالعه نمایید و اطلاعات لازم را کسب کنید. اگر از ابتدا بدانید هزینه های سابمیت مقاله چیست، ممکن است در تصمیم گیریتان برای ارسال به آن مجله نیز تاثیر بگذارد.
مجلات ایرانی نیز گاهی برای داوری مقاله هزینه دریافت می کنند.
آیا پرداخت هزینه در مدت زمان سابمیت مقاله تاثیری دارد؟
خیر. پرداخت هزینه هنگام submit مقاله، در مدت زمان سابمیت مقاله و پذیرش آن تاثیری ندارد. یعنی ممکن است هزینه داوری را پرداخت کنید اما نهایتا مقاله تان مورد پذیرش آن مجله قرار نگیرد.
اصطلاحاتی که مجلات استفاده می کنند در هنگام سابمیت مقاله یعنی چه؟
در زمان submit مقاله در یک ژورنال ممکن است با اصطلاحاتی روبرو شوید که در جایی نشنیده باشید. در اینجا تعدادی از معمول ترین اصطلاحات را ذکر می کنیم:
Template : معنای لغوی این اصطلاح یعنی الگوی نگارشی، برخی مجلات یک الگوی مشخص به صورت فایل Word در سایت خود دارند که از نویسندگان می خواهند تا طبق آن الگو، مقاله خود را آماده و ارسال نمایند.
Manuscript : معنی لغوی این اصطلاح، دست نویس یا دست نوشته است. یعنی مقاله ای که برای مجله ارسال شده اما هنوز به مرحله چاپ نرسیده است.
Submit : معنی سابمیت مقاله یعنی فرآیند ثبت و ارسال مقاله به یک مجله
Under Review : یعنی مقاله در دست داوری است و باید منتظر نظرات داوری باشید
Accept : یعنی مقاله مورد تایید واقع شده و در یکی از شماره های مجله چاپ خواهد شد
Reject : یعنی مقاله توسط داوران و سردبیر مجله رد شده و قابل چاپ در آن ژورنال نیست
Revise : این اصطلاح یعنی بنابر نظر داوران این مقاله باید مورد بازبینی از جهاتی قرار گیرد.
وضعیت یک مقاله بعد از سابمیت چگونه است؟
بعد از اقدامات اولیه، وضعیت یک مقاله بعد از سابمیت ابتدا تبدیل به with editor می شود که به معنای در دست سردبیر است. اگر سردبیر تشخیص دهد که فرمت مجله رعایت شده، آن را برای داوری می فرستد (under review) و سپس باید منتظر یکی از سه حالت اکسپت، ریجکت و یا ریوایز باشیم.
در مجلات مختلف سابمیت مقاله چقدر طول می کشد؟
یکی از پرتکرار ترین سوالات این است که سابمیت مقاله چقدر طول میکشد ؟ از زمانی که مقاله را طبق فرمت مجله موردنظر آماده می کنید تا زمانی که آخرین مرحله submit انجام شود و کد شناسه به مقاله تعلق بگیرد مدت زمانی طول می کشد که بستگی به خود محقق دارد که در طی چه مدتی بتواند دستورالعمل نگارش مقاله را اعمال نماید.
اما مدت زمان سابمیت مقاله تا زمانی که مقاله توسط داوران خوانده شده و سپس مورد تایید قرار می گیرد، با توجه به مجله انتخاب شده متفاوت خواهد بود. ابتدا مقاله توسط سردبیر مجله بررسی می شود، اگر در این مرحله مقاله با اهداف یا scope مجله همخوانی نداشته باشد یا به هر دلیلی مناسب برای بررسی در آن ژورنال تشخیص داده نشود در طی ۲۴ ساعت تا حداکثر چند روز نتیجه بررسی به شما اعلام خواهد شد. اما در صورتی که سردبیر مجله تشخیص دهد که مقاله باید برای داوران فرستاده شود، در این صورت وضعیت مقاله به under review تغییر کرده و باید منتظر نتیجه داوری بمانید که گاهی ممکن است تا ۶ ماه هم طول بکشد.
معمولا این مدت زمانی که برای هرکدام از مراحل ذکر شده لازم است در صفحه اول ژورنال ذکر می شود و شما می توانید قبل از ارسال مقاله با بررسی این قسمت، مدت زمان پیش رو تا حصول نتیجه را تخمین بزنید.
به طور خلاصه چه مراحلی را باید در سابمیت مقاله طی کرد؟
در اینجا در یک نگاه کوتاه مرور می کنیم که به طور خلاصه چه مراحلی را باید طی سابمیت یک مقاله طی کرد؟
مرحله اول: ابتدا با یکی از ابزارهای Journal finder باید مجله مناسبی برای مقاله خود بیابید.
مرحله دوم: مرحله بعدی آماده کردن مقاله برای ارسال به آن ژورنال طبق راهنمای نویسندگان مجله است.
مرحله سوم: بعد از آماده کردن مقاله، نوبت سابمیت مقاله می رسد که در این مطلب توضیح داده شد.
مرحله چهارم: پس از ارسال مقاله به مجله، سردبیر آن را بررسی کرده و سپس برای ارسال به داوران تصمیم گیری می شود.
مرحله پنجم: مرحله بعدی مربوط به پیگیری مقاله است که با کد مربوط به مقاله بصورت انلاین انجام خواهد شد.
سوالات متداول
خیر- سابمیت مقاله به تنهایی هیچ امتیازی برای نویسنده ندارد. تنها جایی که می توان از سابمیت مقاله استفاده کرد زمانی است که بعضی از دانشگاه ها شرط سابمیت مقاله را برای دفاع از پایان نامه دانشجو ضروری می دانند.
سابمیت مقاله یعنی ارسال مقاله مورد نظر به انواع مجلات. اما اکسپت یعنی مقاله توسط داوران و سردبیر مجله مورد بررسی قرار گرفته و برای انتشار پذیرفته شده است.
بطور کلی مراحل ساب میت مقاله در مجلات داخلی و خارجی باهم تفاوتی ندارند اما فرمت نگارش و زمان موردنیاز برای گرفتن پاسخ از مجله در مجلات مختلف متفاوت می باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه بیان مساله بنویسیم ؟ [ آموزش گام به گام ]
پیش دفاع پایان نامه چیست؟ در جلسه پیش دفاع چه بگوییم؟ [ موفق عمل کن ]
ارسال همزمان مقاله به چند مجله [ آیا صحیح است؟ ]
چگونه رزومه انگلیسی بنویسیم ؟ [ در کمترین زمان قبول شو ]
نحوه نوشتن روش تحقیق در پایان نامه [ ۰ تا ۱۰۰ فصل سوم ]
پیدا کردن موضوع برای مقاله علمی پژوهشی [ مناسب و جذاب ]
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
پیداکردن مجلاتی که بدون هزینه مقاله رو داوری کنن و پذیرش بدن واقعا سخت شده متاسفانه. اگر در مورد ژورنال فایندرها هم توضیح بدین خیلی خوب میشه.
سلام. درست می فرمایید. در مورد ژورنال فایندرها در اینستاگرام وامو توضیحاتی داده بودیم اما حتما سعی می کنیم مطلبی در بلاگ هم داشته باشیم
خیلی ممنون. اگر یه دوره ای یا وبیناری هم در این مورد بذارین خیلی خوبه. استقبال می کنیم 🙂
برای سابمیت هم دوره ای دارین؟ خیلی کار سختیه 🙁
با سلام
در حال ضبط دوره هستیم، در کانال وامو عضو باشید و اطلاعیه ی زمان انتشار این دوره در کانالمون اعلام خواهد شد