ریوایز و ری ساب میت در مقاله چیست ؟ [ بررسی اصطلاحات ]
بعد از ارسال یک مقاله به مجله، باید منتظر انواع جواب باشیم. ریوایز Revise و ری ساب میت re-submit از جمله این پاسخها هستند. اما فرق ریوایز و ری ساب میت در مقاله چیست؟ اصلا زمانی که یک مقاله برای مجله ای ارسال می شود چه اتفاقاتی قرار است برایش بیفتد؟ ابتدا مقاله طبق فرمت درخواستی مجله ساب میت میشود سپس وارد پروسه داوری می شود. یک مقاله در هر مرحله از ساب میت مقاله تا زمانی که جواب نهایی از سوی ژورنال اعلام شود، امکان ریجکت شدن دارد. دلایل ردشدن مقاله را از بلاگ وامو بخوانید. همچنین برای اینکه بیشتر با نگارش اکادمیک آشنا شوید، دوره آفلاین نگارش اکادمیک وامو را پیشنهاد می کنیم.
اول ببینیم معنی ری ساب میت و ریوایز در مقاله چیست؟ ریوایز (Revise) یا بازبینی مقاله وقتی اتفاق میفتد که فرآیند ارزیابی کیفیت و دقت یک مقاله توسط رفری (Referee) یا داور (Reviewer) انجام شده و نتیجه آن به نویسنده اطلاع داده می شود. بدین صورت که از وی می خواهند براساس نظرات و پیشنهادات داوران، ایرادات و مشکلات موجود در مقاله خود را برطرف کند و با بهبود کیفیت مقاله، آن را جهت انتشار در مجلههای علمی و تخصصی ارسال کند. ریوایز مقاله یک فرایند بسیار مهم در دنیای علم است و به دلیل اهمیت آن، باید با دقت و دقت بالا انجام شود.
ممکن است پس از ارائه یک مقاله به یک مجله علمی، داوران در صورت وجود نواقص و مشکلاتی در مقاله، آن را برای اصلاح به نویسنده بازگردانند. در این صورت، نویسنده میتواند با تصحیح مشکلات موجود در مقاله، آن را مجدداً به مجله ارسال کند. این فرآیند به عنوان ری ساب میت مقاله “re-submit” یا ارسال مجدد شناخته میشود.
اگر مشکلات موجود در مقاله به نظر داوران بسیار جدی باشد و قابل اصلاح نباشد، احتمال عدم پذیرش یا ریجکت reject مقاله وجود دارد. بنابراین، نویسنده باید با دقت به نظرات و پیشنهادات داوران پاسخ دهد و مشکلات موجود در مقاله را برطرف کند تا احتمال پذیرش مقاله یا accept افزایش یابد.
تفاوت ری ساب میت و ریوایز در مقاله چیست؟
ریوایز (revise) و ریسابمیت (Re-Submission) دو مفهوم مجزا در فرآیند ارسال مقاله به یک مجله علمی هستند. ریوایز مقاله (revise)، به نتیجه فرآیند ارزیابی کیفیت و دقت یک مقاله توسط داوران (referees) گفته میشود که قبلاً توضیح داده شد. اما ریسابمیت (Re-Submission) به معنی مجدداً ارسال مقاله پس از اصلاحات و تغییرات لازم است. بعد از ارسال اولیه یک مقاله به یک مجله، اگر داوران نظرات و پیشنهاداتی را برای نویسنده ارسال کنند و خواستار اصلاح مقاله باشند، نویسنده باید اصلاحات مورد نیاز را در مقاله اعمال کند و سپس مقاله را مجدداً به مجله ارسال کند. این مراحل به عنوان ریسابمیت مقاله شناخته میشود.
بنابراین فرق ری ساب میت و ریوایز در مقاله در این است که ریوایز، در فرآیند ارزیابی کیفیت و دقت یک مقاله توسط داوران اتفاق میفتد ولی ریسابمیت، فرآیند مجدد ارسال مقاله پس از اصلاحات لازم به ژورنال را می گویند.
هنگامی که یک مقاله به یک مجله دانشگاهی ارسال می شود، داوران مجله آن را بررسی می کنند و در مورد پذیرش یا عدم پذیرش آن تصمیم می گیرند. ممکن است به نویسندگان این اجازه داده شود که مقاله خود را اصلاح کرده و دوباره ارسال کنند که به عنوان ارسال مجدد یا re-submit شناخته می شود
گاهی ممکن است فرآیند ارسال مجدد یا ری سابمیت طولانی باشد، زیرا ممکن است شامل چندین دور بررسی و بازبینی باشد. با این حال، اگر نویسندگان بتوانند با موفقیت به کامنتها و نظرات داوران پاسخ دهند امکان پذیرش مقاله بالا می رود.
گاهی بعد از رد یک مقاله در دور اول داوری، ممکن است به نویسنده این فرصت داده شود تا مقاله را اصلاح کرده و ری ساب میت کند.
چند نوع ریوایز مقاله داریم؟
ریوایز مقاله ممکن است به صورت ریوایز ماژور یا مینور باشد:
ریوایز مینور: زمانی است که داروان و سردبیر مقاله از نویسندگان می خواهند تغییراتی جزیی در بعضی قسمتهای مقاله انجام دهد.
ریوایز ماژور: زمانی است که مقاله داوری شده و نیاز به تغییرات قابل توجه و عمده ای برای بهبود کیفیت کلی دارد. که میتواند شامل تغییر ساختار مقاله، افزودن یا حذف بخشها، بررسی مجدد بحث و یا رفرنسهای مورداستفاده باشد.
چطور پاسخ ریوایز مقاله را بنویسیم؟
پاسخ به نظرات داوران و ریوایز مقاله بسیار مهم است و میتواند تاثیر بسزایی بر پذیرش مقاله در مجله علمی داشته باشد. در هنگام پاسخ به کامنتها تنها به نکات مورد اشاره داوران بسنده نکنید. بلکه سعی کنید یکبار دیگر کل متن مقاله را بخوانید و بازبینی اساسی نمایید.
نکاتی برای پاسخ به نظرات داوران و ریوایز مقاله:
• بررسی دقیق نظرات داوری: با دقت به نظرات داوران و ریوایز توجه کنید و سعی کنید نکته به نکته موارد ذکر شده را اصلاح نمایید.
• پاسخ دهی توسط نویسنده مسئول یا اول: برای پاسخ به نظرات داوران، فردی که بیشترین تسلط را روی جزئیات مقاله دارد باید دست به کار شود. اکثرا نویسنده مسئول و در مواردی نویسنده اول این مهارت و تسلط را دارند.
• چطور پاسخ ریوایز مقاله را بنویسیم؟ با توجه به ایرادات و مشکلات موجود در مقاله، پاسخ خود را در یک صفحه A4 به صورت نکته به نکته آماده کنید. موارد اصلاح شده در متن مقاله را نیز ذکر کنید.
• توجه به ددلاین: معمولا ژورنالها در پاسخ به نظرات داوران، ددلاین تعریف می کنند و شما باید طی آن مدت اصلاحات را انجام دهید. اگر نیاز به زمان بیشتری برای پاسخ دهی دارید باید این موضوع را به اطلاع مجله برسانید.
برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید به مطلب نحوه پاسخ به داوری مقاله و سابمیت مقاله یعنی چی و.. از بلاگ ما مراجعه کنید.
در پایان برخی اصطلاحات رایج در نگارش و ارسال مقاله را باهم مرور کنیم:
پس از پاسخ به ریوایز و ری ساب میت در مقاله چیست در اینجا باید باین کنیم در نگارش و ارسال مقاله به مجلات علمی، برخی اصطلاحات رایج و متداول وجود دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است و معنای برخی را بررسی می کنیم .
Abstract یا چکیده:
قسمتی از یک مقاله است که در حد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه کل کار مقاله را بصورت خلاصه توضیح می دهد.
Introduction یا مقدمه:
اولین قسمت از یک مقاله ارجینال است که در ان به بررسی اهمیت موضوع و دانش موجود در آن مورد می پردازد.
Literature Review یا بررسی متون:
معمولا برای نگارش هرمقاله ای نیاز به بررسی مقالات مشابه داریم که به آن مرور متون می گویند.
Methodology :
قسمتی از مقاله و کار تحقیقاتی است که در آن به ارائه ابزار، روش کار، مشخصات جمعیت موردمطالعه، حجم نمونه و نیز آزمونهای اماری مورد استفاده می پردازند.
Results یا یافته ها یا نتایج:
یافته های مطالعه انجام شده را به صورت متن، نمودار یا جدول توضیح می دهیم.
Discussion:
بحث مقاله قسمتی است که مقالات مشابه را بررسی کرده و نتایج خود را با آنها مقایسه و تفسیر می کنیم.
Conclusion یا نتیجه گیری:
در پایان مقاله نوشته شده و پیام نهایی و خلاصه ای است که از نتایج آن حاصل شده است.
References :
منابع مورد استفاده در یک مقاله را که در انتهای مقاله نوشته می شود می گویند.
Citation یا استناد:
یعنی از هر مقاله یا مطلبی که استفاده شده به آن اشاره شود.
Peer-review یا داوری همتا:
بررسی همتا یا peer-review فرآیند داوری مقاله را می گویند که توسط داورانی با تخصص مشابه و مرتبط با فیلد مورد بررسی انجام می شود.
Open access journal یا مجلات با دسترسی آزاد:
یکی دیگر از اصطلاحات رایج در نگارش و ارسال مقاله ژورنالهای اپن اکسس هستند. این دسته از ژورنالها دسترسی آنلاین رایگان، فوری و نامحدود به محتوای خود را فراهم می کند. یعنی هر کسی که به اینترنت متصل است می تواند مقالات منتشر شده در یک مجله دسترسی آزاد را بدون هیچ گونه موانع مالی، قانونی یا فنی بخواند، دانلود، کپی، توزیع یا چاپ کند.
مجلات دسترسی آزاد بر این اصل استوارند که دانش باید آزادانه در دسترس همه باشد، صرف نظر از مکان، مؤسسه یا منابع مالی آنها. برای پوشش هزینههای انتشار، مجلات دسترسی آزاد اغلب هزینههای پردازش مقاله را از نویسندگان، مؤسسات یا آژانسهای تأمین مالی دریافت میکنند.
انتشار با دسترسی آزاد در سالهای اخیر به طور فزایندهای محبوب شده است، زیرا محققان را قادر میسازد تا به مخاطبان گستردهتری دست یابند، دیده شدن و تأثیرگذاری خود را افزایش دهند.
درفت مقاله:
پیش نویس مقاله یا همان نسخه اولیه یک مقاله یا مقاله تحقیقاتی را درفت مقاله می گویند که هنوز به طور کامل تکمیل یا صیقل داده نشده است. ممکن است شامل بخشهای ناقص، دادههای از دست رفته یا بدون ادیت نهایی زبانی نگارش باشد. هدف از پیش نویس یا درفت مقاله ارائه چارچوبی برای سازماندهی ایده ها و اطلاعات قبل از نهایی کردن نسخه اولیه است. پیش نویس اغلب برای بازخورد و بازبینی قبل از ارسال برای انتشار با همکاران به اشتراک گذاشته می شوند.
Manuscript :
نسخه اولیه مقاله ای که هنوز منتشر نشده است را manuscript می گویند. این نسخه از مقاله است که برای داوران فرستاده می شود.
Paper/Article:
زمانی که مقاله ای پذیرش شده و منتشر می شود به آن paper یا article می گویند.
سوالات متداول:
بله. ریوایز چه ماژور باشد چه مینور، احتمال ریجکت مقاله بعد از ریوایز وجود دارد.
گاهی برخی مجلات در اولین داوری به صورت مشروط مقاله را پذیرش می کنند اما بعد از دریافت اصلاحات درخواستی از نویسندگان و بررسی آن به این نتیجه می رسند که مقاله مناسب چاپ در این مجله نیست و ریجکت می شود.
بله در برخی مجلات امکان معرفی داور وجود دارد اما ترجیحا داور نباید از نظر وابستگی سازمانی با نویسندگان مقاله یکسان باشد یعنی اگر نویسنده ها از دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستند داوران نباید از همین دانشگاه معرفی شوند. اینکه آیا برای همان داوران فرستاده میشود یا خیر بستگی داردبه نظر ادیتور مجله و نیز حیطه تخصصی موردنیاز برای داوری.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
معیارهای قرارگیری در لیست نویسندگان یک مقاله علمی کدام است ؟
نحوه امتیازدهی مقالات [ براساس آیین نامه ارتقای جدید ۱۴۰۲ ]
استخراج مقاله از پایان نامه [ سریع و بدون دردسر ] + نمونه
چگونه گزارش کوتاه بنویسیم ؟ [ زودتر دیده شو ! ]
نحوه نگارش نامه به سردبیر : به همراه مثال
چگونه یک مقاله را داوری کنیم ؟ [ کلاه خودت را قاضی کن! ]
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام. بعد از هر ریوایز باید مقاله رو ری ساب میت کنیم؟
سلام خیر. بعد از هر ریوایز نیاز به ساب میت مجدد نیست. بستگی داره مجله موردنظر از شما چه درخواستی کنه، ممکنه فقط بگن اصلاحات رو برامون بفرستین. موفق باشین
سلام. چطور میتونیم احتمال ریوایز ماژور رو کم کنیم
سلام وقت بخیر. بهتره از ابتدا مقاله رو از نظر ویرایش انگلیسی و تمام مواردی که می تونه منجر به ریوایز ماژور و یا ریجکت بشه بررسی کنین. برای ساب میت عجله نکنین. میتونین از خدمات وامو هم در این زمینه بهره بگیرین. موفق باشین
سلام. آیا ممکنه مجله ای مقاله رو با اسم نویسنده ها بفرسته داوری؟ یعنی داورا بدونن نویسنده ها کین؟ بعد این اشکالی بوجود نمیاره؟
سلام وقت بخیر. بله گاهی مجلات بصورت باز و آشکار داوری میفرستن و اسامی نویسنده ها برای داوران و داوران برای نویسنده ها مشخص میشه. نه مشکلی بوجود نمیاد اگر از اول نویسنده ها و داورها بدونن که سبک داوری این مجله به چه صورت هست
سلام
من مقالم رو یک ماه هست که سابمیت کردم الان متوجه شدم که بعضی جاها نحوه رفرنس دهیم اشتباه هست
مثلا بجای اینکه اول اسم باشه بعد فامیلی اینا برعکسه
الان ممکنه برگشت بخوره مقالم یا توی ریوایز ها میشه درستش کرد ؟
آخه اگه ری سابمیت بشه ممکنه به مشکل بخورم و چند ماه باز طول بکشه تا باز برت داوری درستع ؟
خیلی استرسشو دارم نمیدونم چی میشه
میشه راهنمایی کنید لطفا !
سلام وقت بخیر. اشکال در رفرنس دهی رو معولا توی ریوایزهای بعدی ازتون میخوان که درست کنین. اگر با نرم افزارهای رفرنس نویسی اینکارو انجام بدین این مشکلات پیش نمیاد معمولا. صبر داشته باشید تا مجله بهتون جواب بده. موفق باشین