گوگل اسکولار چیست ؟ [ آسان ترین موتور جستجو ]
گوگل اسکولار چیست؟ گوگل اسكولار یک موتور جستجوی وب رایگان است که توسط گوگل ارائه میشود. این موتور جستجو به طور خاص بر روی متون علمی تمرکز دارد، از جمله مقالات، پایاننامهها، کتابها، ابداعات و اختراعات و نیز مقالات کنفرانسی و غیره. گوگل اسکولار این امکان را به کاربران میدهد تا در حوزهها و منابع مختلف به دنبال اطلاعات علمی بگردند.
Google Scholar یک راه ساده برای جستجوی گسترده متون علمی است. با استفاده از گوگل اسکولار می توانید در بسیاری از رشته ها و منابع جستجو کنید: مقالات، پایان نامه ها، کتاب ها، چکیده ها و نظرات دادگاه، از ناشران دانشگاهی، انجمن های حرفه ای، مخازن آنلاین، دانشگاه ها و سایر وب سایت ها. Google Scholar به شما کمک می کند تا متون مرتبط با موضوع خود را در سراسر جهان پیدا کنید.
برای اینکه بیشتر در مورد نحوه سرچ در گوگل اسکولار بدانید می توانید دوره آفلاین سرچ در گوگل اسکالر را از سایت وامو تهیه کنید.
منبع اطلاعات گوگل اسکولار یا گوگل اسکالر چیست؟
این موتور سرچ از یک خزنده وب یا ربات وب برای جستجوی نتایج استفاده میکند.برای اینکه یک محتوا در Google Scholar نمایه شود، باید معیارهای مشخصی داشته باشد.
تفاوت بین جستجوی Google و Google Scholar چیست؟
برخلاف گوگل، Google Scholar به راحتی به شما امکان می دهد آثار، نقل قول ها، نویسندگان و انتشارات مرتبط را جستجو کنید. این موتور سرچ می تواند به شما کمک کند تا آثار علمی مرتبط تری پیدا کنید.
ویژگیهای اصلی استفاده از گوگل اسکولار:
۱. پوشش گسترده: گوگل اسکولار با به کارگیری یک مجموعه گسترده از منابع آکادمیک در حوزههای مختلف تبدیل به یک ابزار جامع برای یافتن اطلاعات علمی شده است. Google Scholar به کاربران اجازه می دهد تا به انواع مستندات یک مقاله یا متن علمی دسترسی داشته باشند. این مستندات می تواند مقالات مجلات متن کامل، گزارشهای فنی، پیشچاپ، پایاننامهها، کتابها و اسناد دیگر، از جمله صفحات وب را که «علمی» تلقی میشوند، شامل شود.
۲. فیلترهای جستجو: شما میتوانید با استفاده از فیلترهای مختلف مانند تاریخ انتشار، نویسنده، مجله و غیره نتایج جستجوی خود را بهبود بخشید. این فیلترها به شما کمک میکنند جستجوی بهتری داشته و نتایج مرتبطتری را پیدا کنید.
۳. پیگیری نقل قولها یا سایتیشن ها: در گوگل اسکولار شما می توانید میزان نقل قولها یا استنادات به یک متن یا مقاله را ببینید.این ویژگی برای سنجش تأثیر و تأثیر کار علمی موردنظر بسیار مفید است.
۴. دسترسی به متن کامل یا فول تکست: بسته به دسترسی به محتوا، گوگل اسکولار لینکهای مستقیم به مقالات با متن کامل را فراهم میکند یا گزینههای دسترسی به آنها از طریق کتابخانهها یا پلتفرمهای دیگر ارائه میدهد.
۵. کتابخانه شخصی: شما میتوانید یک کتابخانه شخصی درون گوگل اسکولار ایجاد کنید، جایی که میتوانید مقالات موردنظر خود را ذخیره کنید و هشدار یا alert برای مقالات جدید در حوزههای مورد علاقه خود تنظیم کنید.
۶. معیارها و رتبهبندیها: گوگل اسکولار معیارهایی مانند شاخص h و شاخص i10 را برای اندازهگیری میزان تأثیر نویسنده در آن حوزه علمی استفاده میکند که یکی از ویژگیهای منحصر بفرد آن است.
۷. گزینههای جستجوی پیشرفته: گوگل اسکولار گزینههای جستجوی پیشرفته را ارائه میدهد تا به شما کمک کند جوابهای مناسبتری برای پرسشهای خود پیدا کنید، از جمله جستجو برای عبارات و عملگرهای بولی و جستجوی محدود برای یک حوزه خاص.
از مهمترین معایب گوگل اسکالر چیست؟
اگرچه گوگل سکولار یک ابزار ارزشمند برای تحقیقات علمی است، اما مهم است به یاد داشته باشید که همه منابع فهرست شده مورد بازبینی همتا یا peer review قرار نمیگیرند یا ضرورتا دارای کیفیت بالایی نیستند. بنابراین، همیشه توصیه میشود قبل از استفاده از آنها منابع را به صورت انتقادی ارزیابی کنید.
دیگر مزایای استفاده از گوگل اسکولار چیست؟
در گوگل اسکولار می توانید یک پروفایل شخصی بسازید و تمامی مقالات و استنادات خود را در معرض دید سایر محققین قرار دهید. این پروفایل به شما امکان دیده شدن بیشتر می دهد. برای اینکه بدانید چگونه پروفایل گوگل اسکولار داشته باشید می توانید مطلب ساخت پروفایل در گوگل اسکولار را در بلاگ وامو بخوانید.
ساخت پروفایل گوگل اسکولار یکی از سریعترین و کم دردسرترین اکانتهای شبکه های اجتماعی است. کافیست برای بار اول آن را راه اندازی کنید بعد از آن بدون اینکه نیاز به آپدیت داشته باشد هر مقاله جدیدی که منتشر کنید در این پروفایل اضافه می شود. همچنین سایتیشن ها یا استنادات به مقالات شما را نیز نشان می دهد.
معنی جمله نوشته شده در صفحه اول گوگل اسکولار چیست؟
در صفحه اول گوگل اسکولار این جمله به چشم می خورد:
Stand on the shoulders of giants
به معنی ایستادن بر شانه غولها که جمله ای معروف از ایزاک نیوتن است.
عبارت “stands on the shoulders of giants” در واقع یک اصطلاح است که به معنای استفاده از دانش و پژوهش های قبلی و ایده های دیگران برای پیشرفت و توسعه در زمینه علمی اشاره دارد. به عبارت دیگر، این اصطلاح بیانگر این است که هر پیشرفت علمی فردی بر مبنای ابتکارات و کشف های دانشمندان قبلی بوده و برمبنای آنها ساخته می شود.
کدام یک درست است: گوگل اسکولار یا گوگل اسکالر؟
محققان ایرانی در تلفظ Google scholar دچار یک دوگانگی و سردرگمی هستند. در حالیکه تلفظ صحیح آن اسکالر است اما به همان اندازه که از اسکالر استفاده می شود اسکولار هم خوانده می شود. بنابراین خودتان را زیاد درگیر تلفظ درستش نکنید فقط بدانید که در تلفظ صحیح باید آن را اسکالر بخوانید.
اگر بخواهیم در سرچ گوگل اسکولار مقالات اخیر و به روز را اول نشان دهد چه باید بکنیم؟
نتایج جستجوی شما معمولاً بر اساس ارتباط یا relevancy مرتب شده اند، نه بر اساس تاریخ. برای یافتن مقالات جدیدتر، مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی “Since Year” کلیک کنید تا فقط مقالاتی که اخیراً منتشر شده اند، مرتب شده بر اساس ارتباط، نمایش داده شوند.
- روی “مرتب سازی بر اساس تاریخ” کلیک کنید تا فقط اضافات جدید، مرتب شده بر اساس تاریخ نمایش داده شوند.
- روی علامت پاکت کلیک کنید تا نتایج جدید به صورت دوره ای از طریق ایمیل ارسال شوند.
راههای دستیابی به متن کامل مقاله در گوگل اسکولار چیست؟
چکیده ها برای اکثر مقالات به صورت رایگان در دسترس هستند اما متن کامل برخی مقالات ممکن است نیاز به پرداخت هزینه یا آبونمان داشته باشند. در این صورت می توانید یکی از راههای زیر را امتحان کنید.
- اگر در سمت راست نتیجه جستجو لینک library دارد روی آن کلیک کنید.
- روی لینک با برچسب [PDF] در سمت راست نتیجه جستجو کلیک کنید. (کادر آبی رنگ در تصویر زیر)
- روی “همه نسخه ها” یا all versions در زیر نتیجه جستجو کلیک کنید و منابع جایگزین را بررسی کنید (کادر قرمز رنگ در تصویر زیر)
- روی “مقالات مرتبط”(کادر صورتی رنگ در تصویر زیر) یا “نقل شده توسط” (کادر سبز رنگ در تصویر زیر) در زیر نتیجه جستجو کلیک کنید تا مقالات مشابه را بررسی کنید.
سوالات متداول
گوگل اسکولار میتواند به عنوان هر دو موتور جستجو و دیتابیس توصیف شود. این به این معنی است که گوگل اسکولار اطلاعات و منابع علمی را جستجو میکند و نتایج مربوطه را به کاربران نشان میدهد، همچنین این اطلاعات را در دیتابیس خود ذخیره میکند تا بتواند به صورت سریع و آسان به آنها دسترسی پیدا کند.
بله، میتوان برای جستجوی منابع علمی به گوگل اسکولار اکتفا کرد. گوگل اسکولار یک موتور جستجوی تخصصی است که به منابع علمی و پژوهشی متمرکز شده است. با استفاده از گوگل اسکولار، میتوانید به صورت خاص به جستجوی مقالات علمی، پایان نامهها، کتابها و سایر منابع تحقیقاتی بپردازید. این ابزار به شما کمک میکند تا به صورت سریع و آسان به منابع علمی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید.
بسیاری از منابع علمی در گوگل اسکولار رایگان هستند. با این حال، برخی از منابع ممکن است نیاز به پرداخت هزینه داشته باشند تا به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین، بعضی از منابع ممکن است فقط در دسترس باشند اگر شما عضویت یا اشتراکی را در آنها داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید