نگارش آکادمیک چیست ؟ [ همه چیز در مورد آن ]
دانشجویانی که می خواهند به عنوان یک پژوهشگر حرفه ای وارد دنیای تحقیق و پژوهش شوند و نتایج تحقیقات خود را به طور مناسبی ارائه دهند، اول باید بدانند نحوه نگارش آکادمیک چیست؟ و راهنمای نگارش آکادمیک چگونه است. نباید تصور کنید که تنها رونویسی یا کپی برداری از نوشته های دیگران و یا ارائه های کلاسی و سمینارهایی که در طول ترم تحصیلی در آن مشارکت می کنند کافیست.
سوال اینجاست که مگر نگارش آکادمیک چیست که اینهمه رویش تاکید می شود؟ نگارش آکادمیک یا Academic writing سبکی از نگارش علمی متون است که دستورالعمل های خاص خود را دارد. نگارش آکادمیک مثل کت و شلوار رسمی پوشیدن برای شرکت در یک جلسه رسمی است! پس یادتان باشد آداب و اصولش را درست یاد بگیرید.
برای اینکه در مورد نحوه نگارش آکادمیک مقالات مشاهده ای بیشتر بدانید می توانید دوره آفلاین نگارش آکادمیک وامو را تهیه کنید.
مهارتهای نگارش آکادمیک در چه مواردی استفاده می شود؟
اعضای هیات علمی و دانشجویان از مهارتهای نگارش آکادمیک در نوشتن مقالات علمی پژوهشی، پایان نامه و پروپوزال استفاده می کنند. برای اینکه بیشتر درمورد مقاله علمی پژوهشی بدانید مطلب از کجا بفهمیم مقاله علمی پژوهشی است و تفاوت مقاله علمی پژوهشی با مقاله isi را بخوانید.
این مهارتهای نگارش آکادمیک شامل چه مواردی هستند؟
• استفاده از دستورالعمل ها یا گایدلاینهای موجود در این زمینه:
برای نگارش آکادمیک در هر زمینه ای باید به دستورالعمل خاص آن مراجعه کنید. به عنوان مثال استفاده از گایدلاین CARE برای نگارش کیس ریپورت که در دوره آفلاین نگارش کیس ریپورت به طور کامل توضیح داده شده است.
• داشتن لحن رسمی، دقیق و شفاف:
از نوشتن کلمات غیررسمی و خودمانی در متن آکادمیک خودداری کنید. یکی از مهمترین مهارتهای نگارش آکادمیک عدم استفاده ازکلماتی مانند تقریبا، اکثرا، معمولا، و مواردی از این دست در یک متن علمی است. با زبان علمی و با آمار دقیق صحبت کنید.
• دخالت ندادن نظر نویسنده متن در نگارش:
جایگاه نظر شخصی نویسنده در نگارش آکادمیک چیست؟ نظرات شخصی شما تنها در هنگام تفسیر نتایج می تواند کاربرد داشته باشد. حتی در این قسمت هم باید نظراتتان مبنای علمی داشته باشد. وقتی در حال نگارش یک متن آکادمیک هستید، نباید بدون رفرنس حرف بزنید.
• استفاده از منابع (رفرنس) معتبر علمی:
اهمیت رفرنس دهی در نگارش آکادمیک چیست؟ برای تمام قسمتهای یک متن آکادمیک ضروری است. هرجایی از مقاله یا نوشته دیگران استفاده کردید حتما در انتهای آن پاراگراف به رفرنس مورد استفاده اشاره کنید. برای اینکه با نحوه رفرنس نویسی به زبانی ساده آشنا شوید، در سایت وامو دوره آفلاین رفرنس نویسی برایتان آماده کرده ایم که می توانید از ان استفاده کنید.
• استفاده از لغات درست علمی و آکادمیک:
یک متن آکادمیک چه به زبان فارسی و چه زبان انگلیسی و سایر زبانهای خارجی، باید کاملا رسمی و علمی نوشته شود. از ترمینولوژی پزشکی که در همه جای دنیا موردقبول است استفاده نمایید.
راهنمای نگارش آکادمیک
اگر می خواهید مهارتهای نگارش اکادمیک خود را بهبود ببخشید به نکات راهنمای نگارش آکادمیک توجه کنید:
۱-انشای خود را قوی کنید
در دوران مدرسه همه ما تجربه نوشتن انشا یا متن هایی مشابه را داشته ایم. متن هایی که در عین حال که باید از فضایی رسمی و علمی برخوردار می بودند، باید نگارشی زیبا و جالب توجه هم داشتند. این قدرت نویسنده است که به کلمات نیرو می بخشد.
پس برای اینکه راهنمای نگارش آکادمیک خوبی داشته باشید، خوب مطالعه کنید. قبل از نوشتن فکر کنید. افکار خود را جهت دهی کرده و مرتب کنید. نکات اصلی را یادداشت کنید. برای نوشتن مطلب علمی خود (از پروپوزال گرفته تا مقاله) برنامه ریزی درست و شفافی داشته باشید.
۲-مهارت تان در دستور زبان را ارتقا دهید:
مقاله یا متن شما چه فارسی باشد و چه انگلیسی، مستلزم رعایت یکسری اصول و نکات دستور زبان است. چگونه مهارت های نگارش آکادمیک خود را در زمینه دستور زبان افزایش دهید؟ با تمرین و تمرین و تمرین!
راز موفقیت در نگارش آکادمیک چیست؟ تمرین کنید و زیاد بنویسید. نوشته تان را به استاد یا همکار یا کسی بدهید که تجربه بیشتری از شما دارد و از وی بخواهید به شما بازخورد (فیدبک) بدهد. از قضاوت شدن نترسید و ناامید نشوید. به نوشتن ادامه دهید. مقالات اول شما همیشه می تواند پراز خط خوردگی باشد و نیاز به بارها و بارها اصلاح داشته باشد. علائم نقطه گذاری مناسب و چک کردن هجی کلمات با نرم افزارهای موجود کار را برای شما آسان می کند.
می توانید ویرایش نوشته خود را به ما بسپارید تا در قسمت خدمات ویرایش و بازنویسی متن آکادمیک به شما کمک کنیم.
۳-به اصول و گایدلاینهای موجود توجه کنید:
سبک های نگارش آکادمیک مشخص و تایید شده هستند. سعی کنید به این اصول مسلط شده و به آنها پایبند بمانید. سبکهای نگارشی مختلف MLA، APA یا شیوه نامه شیکاگو مواردی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید. ما در قسمت خدمات ویرایش و بازنویسی متن آکادمیک وامو برای شما این امکان را فراهم آورده ایم که متون آکادمیک خود را با سبک موردنظر بازنویسی کنید.
راهنمای نگارش آکادمیک در هر یک از این گایدلاینهای نگارشی تفاوتهایی در مورد نوشتن اعداد، اسامی، اسامی خاص، اختصارات و منابع دارند.
آموزش نگارش آکادمیک: مختصر و مفید
برای اینکه آموزش نگارش آکادمیک را بصورت اصولی یاد بگیرید باید توجه داشته باشید که برای چه کاری نیاز به مهارتهای نگارش آکادمیک دارید.
اگر برای نوشتن مقاله علمی نیاز است باید به راهنمای نگارش آکادمیک مختص آن نوع مقاله و نیز راهنمای نویسندگان مجله موردنظر مراجعه کنید.
اگر برای تهیه پروپوزال طرح تحقیقاتی نیاز به راهنمای نگارش آکادمیک دارید، باید به دستورالعمل های موجود در سایت موسسه یا دانشگاهی مراجعه کنید که قرار است پروپوزال را ارسال نمایید.
چند نکته مهم در آموزش نگارش آکادمیک:
۱-جملات کوتاه بهتر از جملات طولانی هستند به خصوص در زبان انگلیسی.
۲-در پایان هر جمله ای که استفاده می کنید حتما رفرنس بزنید نه اینکه دو تا سه پاراگراف بنویسید و یک رفرنس برای همه آنها استفاده کنید.
۳-در نگارش آکادمیک به زبان انگلیسی به موارد مانند فعل های چند بخشی یا کلمات و عبارات چندبخشی توجه کنید. استفاده نادرست از آنها منجر به مبهم شدن زبان نگارشی شما خواهد شد.
۴-از زیرتیترها برای مفهوم تر شدن ساختار نگارش مقاله خود استفاده کنید.
۵-انسجام مطلب و ربط جملات به یکدیگر خیلی مهم است. یک متن درهم و برهم و بدون ارتباط منطقی بین جملات می تواند در همان ابتدای کار داور را از ادامه خواندن منصرف کند.
۶-هر کلمه تخصصی یا اختصاراتی که در متن استفاه می کنید حتما در بار اول استفاده در پاورقی به صورت کامل بنویسید.
۷-شما درحال نگارش یک متن آکادمیک هستید. پس کار را احساسی و شخصی نکنید. جملات اغراق آمیز و کلمات نامانوس استفاده نکنید. راحت و روان بنویسید.
این روش در نوشتن مقالات آکادمیک توصیه نمی شود. نگارش مقاله در هر زبانی اصول نگارشی خاص خود را دارد. نگارش آکادمیک صرفا ترجمه مقاله نیست.
در موارد زیادی از دانشجویان و محققین غیرانگلیسی زبان خواسته می شود که زبان نیتیو را رعایت کنند. شاید برای همه این امکان وجود نداشته باشد تا با یک نویسنده نیتیو ارتباط داشته و اشکالات خود را برطرف کنند. در این موارد می توانید از خدمات سایتهایی مانند سایت وامو استفاده کنید تا با بازنویسی و رفع اشکال مقاله شما به بهبود زبان انگلیسی در مقاله کمک شود.
خیر منظور از مقاله علمی پژوهشی را در مطلبی با عنوان از کجا بفهمیم مقاله علمی پژوهشی است در بلاگ وامو توضیح داده ایم. مقالات فارسی نیز می توانند علمی پژوهشی باشند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ریوایز و ری ساب میت در مقاله چیست ؟ [ بررسی اصطلاحات ]
ری ترکت مقاله چیست ؟ [ سلب اعتبار مقاله چیست؟ ]
چگونه نخبه شویم ؟ [ معیارهای نخبگی را بشناسید ]
نحوه پاسخ به داوری مقاله [ خونسرد و حرفه ای عمل کنید ]
نحوه تشخیص پلاژیاریسم [ انواع نرم افزار های تشخیص ]
پلاژیاریسم چیست ؟ [ همه چیز در مورد سرقت ادبی ] ۱۴۰۲
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و عرض ادب
گایدلاین ها رو با سرچ توی گوگل میشه پیدا کرد یا روش خاصی داره؟
سلام وقت بخیر. برای هرکدوم از انواع مقالات یک گایدلاین مشخص وجود داره که همگی در سایت equator در دسترس هستند. اما اگر گایدلاین مربوط به اون مقاله رو می شناسین می تونین در گوگل هم سرچ کنین. اگر مشکلی داشتید میتونین با رزرو مشاوره از ما کمک بگیرین. موفق باشین
سلام
بعد از اینکه خودمون نگارش رو انجام دادیم راهی هست که بتونیم چک کنیم ببینیم مورد قبول هست یا نه؟
سلام وقت بخیر. بعد از نگارش هر مقاله ای می تونین از افراد صاحب نظر، اساتید و همکاران بخوایین که مقاله تون رو بخونن و کامنت بذارن تا اشکالاتش رو برطرف کنین. خدمات وامو در ویرایش مقاله هم میتونه بهتون کمک کنه. موفق باشین
سلام. ولی خیلی از موسسات یا افراد هستن که میگن مقاله تونو فارسی برامون بفرستین ما ترجمه میکنیم. حتی اساتیدمون هم خیلیاشون اینکارو میکنن. این اشتباهه یعنی؟
سلام. وقتتون بخیر. اینکار اصلا توصیه نمیشه. نگارش مقاله فارسی با نگارش انگلیسی مقاله متفاوته. برای نگارش یک مقاله انگلیسی، از همان ابتدا باید نگارش به صورت انگلیسی شروع بشه و اصول نوشتنش هم متفاوته. برای اینکه نگارش مقاله آکادمیک رو یاد بگیرید می تونین دوره آفلاین نگارش مقاله آکادمیک رو از وامو تهیه کنید و در صورتی که اشکال دارین با مشاوره گرفتن از ما و استفاده از خدمات وامو کارتونو بهبود بدین. موفق باشین.