جدول امتیازات بنیاد ملی نخبگان ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ [ محاسبه ]
جدول امتیازات بنیاد ملی نخبگان از طرف بنیادملی نخبگان برای تسهیلات نظام وظیفه به عنوان طرح جایگزین خدمت بنیاد ارائه شده است. بنیاد ملی نخبگان سازمانی است که با هدف شناسایی و کمک به استفاده بهینه از استعدادهای جوان کشور تشکیل شده. این بنیاد با تسهیلات مختلفی که فراهم می آورد در جهت بهینه سازی مسیر رشد و ارتقای جوانان کشور گام برمی دارد. یکی از این موارد ارایه تسهیلات طرح خدمت نظام وظیفه است.
پیشنهاد می کنیم برای اینکه بیشتر درمورد این بنیاد بدانید مطلب قبلی بلاگ وامو را در خصوص شرایط عضویت در بنیاد نخبگان بخوانید.
محاسبه امتیاز بنیاد ملی نخبگان برای خدمت نظام یا طرح جایگزین خدمت بنیاد چیست؟
محاسبه امتیاز بنیاد ملی نخبگان که تحت عنوان تسهیلات طرح شهیدصیادشیرازی ارائه می گردد شامل آیین نامه ای است که در آن شرایط توضیح داده شده است. جدول امتیازات پروژه جایگزین خدمت بنیادملی نخبگان را می توانید از این قسمت دریافت کنید.
اما در مورداینکه هرکدام از موارد در طرح شهیدصیادشیرازی چگونه محاسبه می شود و چطور می توان این امتیازات را در دوران دانشجویی کسب کرد، در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.
پیشنهاد می شود سری به بررسی مطالب پر طرفدار سایت وامو گروپ چون دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار و انواع مطالعات اپیدمیولوژیک و.. نیز بزنید .
سربازی بنیاد ملی نخبگان یا طرح جایگزین خدمت نظام وظیفه شامل چه کسانی می شود؟
طرح جایگزین خدمت نظام وظیفه یا سربازی بنیاد ملی نخبگان سه دسته از افراد را شامل می شود که محاسبه امتیاز بنیاد ملی نخبگان برای هرکدام متفاوت است:
۱-دانش آموختگان فناور
۲-دانش آموختگان داخل کشور
۳-دانش آموختگان خارج کشور
پیشنهاد می کنیم دوره استریت شدن وامو و نیز دانشجوی موفق، دانشجوی چندبعدی را ببینید.
حال کمی بیشتر در مورد سربازی بنیاد ملی نخبگان می گوییم و توضیح می دهیم که محاسبه امتیاز بنیاد ملی نخبگان در این سه دسته در طرح شهیدصیادشیرازی چگونه است.
دسته اول: دانش آموختگان فناور
این دسته شامل افرادی می شود که به نحوی در تاسیس یا مدیریت یک شرکت فناور دانش بنیان مشارکت داشته اند. (توضیحات بیشتر در این مورد را در فایل پیوست ۱ بخوانید).
اگر شرایط اولیه این دسته را دارید باید امتیازات دیگری را نیز از جدول محاسبه امتیاز بنیاد ملی نخبگان کسب کنید تا بتوانید از این طرح استفاده کنید. این امتیازات براساس مقطع تحصیلی که از آن فارغ التحصیل می شوید متفاوت است. دانش آموخته مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه ای و دکترای تخصصی باهم متفاوت هستند. به این صورت که هرچه مقطع تحصیلی فرد بالاتر می رود، میزان امتیاز موردنیاز وی بیشتر خواهد بود.
دانش آموختگان در مقطع کارشناسی در مجموع بین حداقل ۶۰ تا ۹۰ امتیازنیاز دارند. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای بین حداقل ۶۰ تا ۱۰۰ امتیاز موردنیاز است. اما دوره دکترای تخصصی تنها موردی است که در زمان دانشجویی نیز می توان برای این طرح اقدام کرد.به شرط اینکه از پروپوزال پایان نامه خود دفاع کرده باشید. در این صورت بین۶۰ تا ۱۲۰ امتیاز باید کسب کنید تا بتوانید برای ثبت نام در این طرح اقدام نمایید.
دسته دوم: دانش آموختگان داخل کشور
در این دسته از جدول امتیازات بنیاد ملی نخبگان نظام وظیفه امتیازات موردنیاز کمی متفاوت است. همچنین نیاز دارید که از قسمت آموزشی نیز امتیازی بالاتر از صفر کسب کنید. در این دسته دانش آموختگان مقطع کارشناسی شامل طرح نمی شوند. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای بین حداقل ۸۰ تا ۱۱۰ امتیاز موردنیاز است. اگر دانشجوی دوره دکترای تخصصی هستید باید بین ۹۰ تا ۱۳۰ امتیاز کسب کنید به شرط اینکه از پروپوزال پایان نامه خود دفاع کرده باشید. اگر دانش آموخته دوره دکترای تخصصی هستید باید بین ۱۱۰ تا ۱۵۰ امتیاز کسب نمایید.
دسته سوم: دانش آموختگان خارج از کشور
این دسته در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای نیاز به حداقل ۹۰ امتیاز دارد. اما دانش آموختگان دوره دکترای تخصصی نیاز به حداقل ۱۱۰ امتیاز دارند.
جدول امتیاز پروژه جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان یا جدول امتیازات طرح شهیدصیادشیرازی [با شکل] :
اولین قسمت از محاسبه جدول امتیاز پروژه جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان یا جدول امتیازات طرح شهیدصیادشیرازی، قسمت آموزشی است (شکل ۲). جدول امتیازات طرح شهیدصیادشیرازی در قسمت آموزشی شامل: المپیادهای علمی (دانش آموزی و دانشجویی)، رتبه کنکور سراسری، آزمون های علوم پایه و پیش کارورزی و میانگین معدل کل می باشد. مجموع امتیازات این قسمت از جدول امتیاز پروژه جایگزین خدمت در دسته دوم (دانش آموختگان داخل کشور) باید بیشتر از صفر باشد.
قسمت دوم که در شکل نشان داده شده، مربوط به اختراعاتی است که از طرف بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده باشند.
قسمت سوم مربوط به فعالیتهای خارج از کشور است که برای دسته سوم (دانش آموختگان خارج از کشور) کاربرد بیشتری دارد.
قسمت بعدی از جدول امتیاز پروژه جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان نظام وظیفه یا طرح شهید صیاد شیرازی مربوط به فعالیتهای پژوهشی است. همانطور که در شکل ۵ دیده می شود، به طور کلی شامل مقالات منتشر شده و کتب و نیز همکاری در طرح های پژوهشی می باشد. در قسمت مقالات، امتیازدهی براساس آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی است. که براساس معیارهای تعداد نویسندگان مقاله، ایندکس و رتبه مجله و نیز کیفیت مجله است که مقاله در آن به چاپ رسیده است.
مقالاتی که در کنگره ها و همایش های معتبر به صورت سخنرانی یا پوستر پذیرفته می شوند نیز در این قسمت امتیاز می گیرند. اگر در طرح های پژوهشی همکاری داشتید بنابر مدت زمان همکاری در طرح و جایگاهتان به عنوان مجری یا همکار طرح، امتیازدریافت خواهید کرد.
همچنین اگر با موسسات یا دانشگاههای خارجی معتبر همکاری پژوهشی داشته اید در این قسمت می توانید از آن امتیاز بگیرید. همکاری در طرح های فناورانه یا نوآورانه خارجی هم امتیاز دارد. که فقط برای دانش آموختگان فناور و دانش آموختگان خارج از کشور قابل محاسبه است.
برای گرفتن امتیاز از قسمت کتب، براساس تالیف یا ترجمه بودن و انتشاراتی که کتاب را چاپ کرده دسته بندی و امتیازدهی می شوند.
در این جدول برای برگزیدگان دانشجویان نمونه کشوری نیز امتیازی در نظر گرفته شده است.
درجدول امتیازات بنیاد نخبگان نظام وظیفه برای فعالیت در شرکتها در دسته اول (دانش آموختگان فناور) و دسته سوم (دانش آموختگان خارج از کشور) امتیاز درنظرگرفته شده است. که براساس مدت زمان فعالیت، جایگاه فرد در آن شرکت و نیز میزان فروش شرکت درنظر گرفته است.
اما قسمتی تحت عنوان جشنواره های مورد تایید نیز در این جدول وجود دارد که شامل جشنواره های خوارزمی، رازی، فارابی، سلمان فارسی و شیخ بهایی است. در این قسمت امتیاز براساس میزان مشارکت فرد محاسبه می شود.
شرکت و داشتن رتبه در برخی مسابقات ملی و بین المللی نیز که از نظر بنیاد مورد تایید باشند در امتیازات محاسبه می شود. که شامل مسابقات بین المللی روبوکاپ، مسابقه ملی فناوری نانو، المپیادهای دانش آموزی نانو، رقابتهای تخصصی فن آورد (کامپیوتر و برق)، و مسابقه ریاضی دانشجویی کشور می باشد.
فعالیتهای علمی-اجتماعی و فرهنگی و مسابقات هنری-ادبی-قرآنی نیز اگر شرایط موردنظر بنیاد را داشته باشند می توانند امتیاز داشته باشند.
نکته مثبتی که دست شما را باز گذاشته به غیر از موارد مشخص شده در این جدول، فعالیت های دیگر است. با ارائه این موارد به بنیاد این فرصت را دارید تا امتیاز اضافه دیگری نیز کسب کنید و بتوانید از این تسهیلات استفاده کنید.
به دست آوردن حداقل امتیاز در جدول بنیاد ملی نخبگان (نکات مهم):
برای به دست آوردن حداقل امتیاز در جدول بنیاد ملی نخبگان، باید به موارد اصلی در هرقسمت توجه کنید.
۱-باید ببنید شامل کدام یک از سه دسته دانش آموختگان هستید
۲-درهردسته جزوکدام مقطع تحصیلی هستید (کارشناسی ارشد،دکترا یا دکترای تخصصی)
۳-برای هرکدام چه مقدار حداقل امتیاز در جدول بنیادملی نخبگان درنظر گرفته شده
۴-درطول دوران دانشجویی خودکدام یک از فعالیتهای ذکرشده رابیشتر میتوانیدانجام دهید
۵-به زمان فراخوان طرح شهیدصیادشیرازی که در سامانه بنیاد ملی نخبگان اعلام می شود توجه کنید.
بله همکاری در طرح هم امتیاز دارد اما طرح تحقیقاتی باید پایان پذیرفته باشد تا امتیاز آن را کسب کنید.
بله. دستیار تخصصی هم مانند دانش آموخته و دانشجوی دکترای تخصصی محسوب می شود که در این مطلب توضیح داده شد.
در مورد دانش آموختگان داخل کشور باید امتیاز آموزشی بیشتر از صفر باشد.
شما بایدمدارک و مستنداتی که در جدوال توضیح داده شده است را جمع آوری کرده و با ثبت نام در سامانه بنیادملی نخبگان، درطرح شهیدصیادشیرازی شرکت کنید. در زمانی که این طرح باز می شود ازشمامدارک را میخواهند که باید تایید شده باشند.کمیسیون خود بنیادملی نخبگان این امتیازات را جمع بندی کرده و به شما اطلاع می دهد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه بیان مساله بنویسیم ؟ [ آموزش گام به گام ]
پیش دفاع پایان نامه چیست؟ در جلسه پیش دفاع چه بگوییم؟ [ موفق عمل کن ]
ارسال همزمان مقاله به چند مجله [ آیا صحیح است؟ ]
چگونه رزومه انگلیسی بنویسیم ؟ [ در کمترین زمان قبول شو ]
نحوه نوشتن روش تحقیق در پایان نامه [ ۰ تا ۱۰۰ فصل سوم ]
پیدا کردن موضوع برای مقاله علمی پژوهشی [ مناسب و جذاب ]
12 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مطلبی که نوشتین. خیلی ابهامات برطرف شد اما واقعا این مسیر سخته و به همین راحتی نمیشه برای کسری خدمت سربازی اقدام کرد
درست می فرماییئ اما بهرحال برای به دست آوردنش تلاش کرد 🙂
باسلام یسوال داشتم رتبه یک تا سه المپیاد های دانشجویی مقطع کارشناسی برای دانشجویان داخل کشور هیچ امتیازی نداره؟
سلام وقت بخیر. تنها جایی که میشه از مدال المپیاد دانشجویی استفاده کرد، در آیین نامه استعدادهای درخشان برای ادامه تحصیل به مقاطع بالاتر هست که شامل مقطع کارشناسی به ارشد، ارشد به دکترا و دکترای حرفه ای به دستیاری میشه. پیشنهاد می کنیم وبینار آشنایی با آیین نامه استعدادهای درخشان وامو رو از لینک زیر ببینید. اگر باز هم ابهامی بود حتما ازمون بپرسید.
https://vamogroup.ir/product/ayinnameh/
سلام و عرض ادب یه سوال داشتم خدمتتون من فارغ التحصیل ارشدم معدل کارشناسیم ۱۴.۵۳ شده بود ولی معدل ارشدم ۱۷.۸۱ با این اوصاف آیا امتیاز آموزشی بیشتر از صفر میتونم کسب کنم یا خیر؟
سلام وقت بخیر. برای استفاده از این تسهیلات معدل مقطع آخر محاسبه میشه و همونطور که در جدول ملاحظه می کنین با معدل ارشدتون می تونین امتیازی بالاتر از صفر کسب کنین. موفق باشین
سلام وقت بخیر بنده دانشجو ترم دوم دکتری تخصصی هستم ترم اول مرخصی گرفته بودم الان برام سواله اگه در ترم دوم انصراف بدم از مقطع دکتری آیا می تونم با مدرک ارشد از این تسهیلات استفاده کنم؟ با تشکر
سلام وقت بخیر. این مساله چون باید طبق تصمیم کمیسیون ویژه بنیاد نخبگان باشه بهتر هست از خود بنیاد پیگیر باشین. موفق باشین
سلام ببخشید منظور از میانگین کل چی هست و چجوری محاسبه میشه ؟ آیا میانگین کل همان معدل پایان دوره فرد می باشد یا متفاوت است ؟
سلام وقت شما بخیر. میانگین کل منظور میانگین معدل کل دوره تحصیلی شما بدون در نظر گرفتن پایان نامه ست. برای دانشجویان دوره دکترای حرفه ای پزشکی این معدل کل تا قبل از آزمون پره اینترنی محاسبه میشه. در آیین نامه استعدادهای درخشان در مورد نحوه محاسبه این موضوع توضیح داده شده است.
سلام دوستان
معدل دکتری بدون پایان نامم
۱۷.۶۳ هست
با پایان نامه ۱۸.۷
یعنی نمیتونم از طرح استفاده کنم؟
ممنون میشوم جواب دهید
سلام وقت بخیر.معدل کل بالای ۱۷ قابل قبوله طبق این آیین نامه، بدون پایان نامه اگر بالای ۱۷ هستین مشکلی نداره.موفق باشین