آموزش جستجو در پایگاه پابمد به کمک مش [آموزش پیشرفته ۱۴۰۱]
آموزش جستجو در پایگاه پابمد به عنوان یکی از اولین و مهمترین پایگاه های سرچ علمی در علوم پزشکی قدم اول و مهمی برای یک محقق است که به دنبال مقالات علمی جدید و به روز در حیطه مورد علاقه خود است. این پایگاه اطلاعاتی از جمله جامع ترین و دوستانه ترین پایگاه هایی است که دانستن روش سرچ درست در آن کمک زیادی به تحقیق و پژوهش درست و اصولی می کند.
برای اینکه این مطلب را کامل یاد بگیرید پیشنهاد می کنیم دوره سرچ در پابمد را در سایت وامو ببینید تا چیزی را از دست ندهید. البته در کنار این مطالب پیشنهاد می شود پر طرفدارترین مقالات ما چون دکترای حرفه ای پزشکی چیست و شرایط عضویت در بنیاد ملی نخبگان را هم مطالعه کنید .
در این مطلب به طور خلاصه و به صورت تصویری سعی می کنیم نحوه جستجو در پابمد را به شما آموزش دهیم.
جستجوی کلیدواژه مناسب در پابمد چگونه است ؟
ابتدا باید بدانید که کلیدواژه مناسب برای موضوع موردجستجوی شما چیست تا بتوانید یک سرچ خوب و دقیق داشته باشید و چیزی را از قلم نیندازید. برای این منظور شما بعد از مشورت اساتید و صاحب نظران و مشخص کردن دقیق موضوع، باید دنبال چند کلیدواژه اصلی آن باشید تا سرچ خود را سازمان دهی کنید. اما اینکار را چگونه باید انجام داد.
راهنمای سایت pubmed : آموزش پیشرفته در پاب مد
وقتی وارد پایگاه پابمد با این آدرس می شوید: pubmed.ncbi.nlm.nih.govصفحه ای به این صورت پیش روی شما باز می شود:
این صفحه اصلی پابمد است که در آن سرچ اصلی خود را انجام می دهید اما قبل از آن شما باید کلیدواژه مناسب خود را دقیقا مشخص کنید. اینکار را چگونه انجام می دهید؟
نوشتن کلیدواژه براساس MeSH (مش) :
همانطور که در شکل ۳ می بینید در پایین همان صفحه اول پابمد، قسمتی وجود دارد به نام MeSH database که با فلش قرمز مشخص شده است.
با کلیک روی آن وارد صفحه دیتابیس مش می شوید که در شکل ۴ مشاهده می کنید.
در این صفحه شما واژه اصلی سرچ خود را وارد می کنید به عنوان مثال دنبال موضوعی با کلیدواژه سرطان یا cancer هستید. در این باکس کلمه کنسر را تایپ می کنید.
وقتی در این صفحه اینتر را می زنید وارد صفحه بعدی که می شوید نمایی را می بینید که در عکس ۶ نشان داده شده است.
در این عکس به فلش قرمز توجه کنید. معمولا اولین گزینه ای که در این صفحه دیده می شود بهترین کلیدواژه ممکن است که مش به شما پیشنهاد می دهد. اگر روی این گزینه کلیک کنید وارد صفحه دیگری می شوید و با اسکرول کردن یا پایین رفتن در این صفحه به قسمتی می رسید به نام Entry term که در عکس ۷ نشان داده شده است.
اینها تمام کلیدواژه هایی هستند که شما برای سرچ در پاب مد (pubmed) می توانید استفاده کنید.
کاربرد MeSH در pubmed :
مش مخففی است از این عبارت Medical Subject Headings به معنی سرتیترهای موضوعات پزشکی. کاربرد مش چیست؟ این پایگاه به شما این امکان را می دهد که کلماتی را بیابید و در مقالات خود استفاده کنید که مورد تایید و استفاده بیشتری در مقالات آکادمیک است. به این ترتیب مقاله و سرچ شما شانس بیشتری برای دیده شدن خواهد داشت.
بنابراین همانگونه که در مطالب بالا گفته شد، برای اینکه جستجوی شما در پایگاه پاب مد نتیجه بهتری داشته باشد قدم اول این است که کلیدواژه های مناسبی برای سرچ خود پیدا کنید. که این کار به کمک مش MeSH انجام می شود.
بعد از این مرحله اولیه و مهم، در مورد نحوه جستجودرپابمد و همچنین آموزش سرچ پیشرفته در پاب مد توضیحاتی داده می شود.
نحوه جستجو در pubmed (آموزش جستجو در پابمد) :
صفحه اول پابمد همانطور که در عکس ۱ مشاهده کردید یک باکس جستجو وجود دارد که با وارد کردن کلمه کلیدی خود در آنجا سرچ خود را آغاز می کنید. اگر بیشتر از یک کلمه کلید دارید، در PUBMED امکان ترکیب کلمات مختلف باهم نیز وجود دارد که با عملگرهایی انجام می شود به نام عملکردهای بولی که به طور اختصار به شرح زیر می باشند:
AND: وقتی ترکیبی از دو یا چند کلمه کلیدی برای سرچ موردنیاز است.
OR: وقتی یکی از دو کلمه کلیدی را می خواهید سرچ کنید.
NOT: وقتی در سرچ خود نمی خواهید کلمه ای را وارد سرچ خود کنید
در صفحه ای که به عنوان نتایج سرچ برای شما نمایش داده می شود، مقالاتی را می بینید که به ترتیب در هر مقاله، ابتدا عنوان مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان، مشخصات مربوط به مجله ای که مقاله در آن به چاپ رسیده است، و شناسه مربوط به مقاله با فلش قرمز نشان داده شده است.
پایگاه پاب مد این قابلیت را دارد که نتایج جستجو را می توانید براساس تاریخ یا میزان مرتبط بودن با موضوع موردنظر به ترتیب صعودی یا نزولی مرتب کنید. همچنین می توانید بازه زمانی سرچ خود را محدود کنید یا نوع مطالعه موردنظر خود را محدود کنید به نوعی که موردنظر شماست مثلا کارآزمایی بالینی یا مقاله مروری.
برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید می توانید به مطلب “آموزش تصویری چگونه در پابمد مقاله دانلود کنم؟” در بلاگ ما مراجعه کنید.
سوالات متداول:
بله در این پایگاه این قابلیت وجود دارد.
مش به شما کمک می کند تا کلیدواژه هایی را انتخاب کنید که بهتر و بیشتر سرچ و دیده می شوند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ساخت پروفایل در گوگل اسکولار [ چگونه بیشتر دیده شویم؟]
دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار [ نحوه سرچ مقاله ] ۱۴۰۲
آموزش تصویری دانلود مقاله از pubmed [رایگان دانلود کن]
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من تازه متوجه شدم این مش که میگن چیه :)))))))
خوشحالیم که تونستیم کمکی کنیم 🙂
سلام
همه این واژه هایی که پیشنهاد میده رو باید سرچ کنیم؟
سلام وقت بخیر. کلماتی که مش پیشنهاد میکنه برای سرچ بهتر و جامعتره. بستگی داره برای چه کاری لازم داشته باشین. اگر می خوایین مقاله مروری بنویسین باید حتما همه این کلیدواژه هایی که مش میگه باید سرچ بشه تا مقاله ای از دست نره