افزایش سایتیشن مقاله [ چطور بیشتر دیده شویم؟ ]
اکثر محققین آرزو دارند در مجامع علمی بیشتر دیده شوند و زودتر به درجات علمی بالاتر برسند. افزایش سایتیشن مقاله یکی از این راههاست. اگر با روشهای افزایش سایتیشن مقاله خود آشنا باشید از همان ابتدای طراحی مطالعه با رعایت این نکات می توانید امیدوار باشید که نتایج کارتان بهتر دیده خواهد شد.
برای اینکه بدانید سایتیشن مقاله چیست و چه کاربردی دارد می توانید مطلب قبلی بلاگ وامو را در این مورد بخوانید.
چرا افزایش سایتیشن مقاله مهم است؟
سایتیشن مقاله به زبان ساده یعنی استفاده از نتایج یک محقق و ارجاع به مقاله وی توسط محققین دیگر. هرچقدر این ارجاعات بالاتر باشد citation مقاله بیشتر خواهد شد. بالتبع محقق مورد ارجاع نیز دارای شاخص اچ یا h-index بالاتری خواهد شد.
پس می توان چنین نتیجه گرفت که فقط نوشتن و انتشار مقاله علمی نیست که اهمیت دارد. اگر می خواهید در این دنیای شلوغ اطلاعات علمی، نتایج کارتان به شکلی حرفه ای دقیقا به دست مخاطب هدفش برسد باید از روشهای افزایش سایتیشن مقاله اطلاع داشته باشید.
نکته مهم:
هر چقدر مقالاتتان بیشتر دیده شوند و سایتیشن یا شاخص استنادی بالاتری داشته باشند، نشان دهنده اثرگذاری بهتر و عمیقتر کارهای شما در زمینه تخصصی تان است. به علاوه در صورتی که می خواهید در دنیای حرفهای و تخصصی رشته تحصیلی خود وارد دنیای کار شوید و رزومه مناسبی داشته باشید باید حتما از راههای افزایش سایتیشن مقاله اطلاع کافی داشته باشید.
برای اینکه با نوشتن رزومه بیشتر آشنا شوید مطلب چگونه رزومه بنویسیم را نیز از بلاگ وامو مطالعه کنید.
راههای افزایش سایتیشن مقاله Citation :
خوداستنادی یا self-citation یکی از راههای افزایش سایتیشن مقاله است که زیاد توصیه نمی شود. به این معنی که دانشجو یا استاد یا محقق به مقالات قبلی خود ارجاع دهند.
دو اصل مهم در self-citation:
• ارجاع به خود یا خوداستنادی باید فقط در مورد مقالات مرتبط انجام شود.
• خوداستنادی نباید بیشتر از ده تا ۱۵ درصد از رفرنس های کل مقاله را به خود اختصاص دهد.
در صورت عدم رعایت این موارد، نه تنها روشهای افزایش سایتیشن مقاله را رعایت نکرده اید بلکه اینکار می تواند باعث ریجکت و یا حتی Retract مقاله شود.
۲- به کلمات کلیدی انتخابی دقت کنید. بهترین انتخاب برای کلمات کلیدی یا کلیدواژگان Keywords جستجو در پاب مد و MeSH و سپس گوگل اسکالر Google Scholar و یا اسکوپوس Scopus است. یکی از راههای افزایش سایتیشن مقاله که معمولا به آن توجه کافی نمی شود کلمات کلیدی مناسب است.
با انتخاب درست کلیدواژه ها و استفاده مناسب از آنها در عنوان، چکیده و متن مقاله، شانس دیده شدن و سایتیشن مقاله خود را افزایش می دهید.
برای اینکه با سرچ در پاب مد و گوگل اسکالر بیشتر آشنا شوید، وامو دوره های آفلاین برای شما فراهم آورده که با تهیه آنها از سایت وامو می توانید توانایی خود را در سرچ پایگاههای علمی افزایش دهید.
۳-عنوان مقاله بسیار مهم است. عنوان های کوتاه و قابل فهم، یا به اصطلاح عناوین جامع و مانع بهتر از عناوین بلند است. لازم نیست در عنوان مقاله حتما از کلمات قصار یا سختی استفاده کنید. فقط ایده اصلی را بنویسید. اگر عنوان مقاله که به عنوان تابلوی کار شماست، برای مخاطب جذاب باشد باقی مقاله را هم خواهد خواند.
۴-نام و نام خانوادگی خود را درست و یکسان استفاده کنید. شما به عنوان یک محقق، از همان اولین کار تحقیقاتی که به مقاله تبدیل کرده اید، در پایگاههای اطلاعاتی محققین ثبت می شوید. پس مهم است که نام و نام خانوادگی خود را درست و کامل بنویسید. چون این مساله تا آخرین مقاله با شما همراه خواهد بود. اگر پسوند فامیلی دارید یادتان باشد آن را هم ذکر کنید.
این مساله که محققین گاهی به آن دقت کافی ندارند باعث از دست رفتن برخی از سایتیشن ها و نیز h-index شما خواهد شد. همچنین افیلیشن یا وابستگی سازمانی شما نیز در سایتیشن مقالات و بعد از آن در اچ ایندکس شما اهمیت دارد.
۵-به شبکه های اجتماعی محققین بپیوندید. ساختن پروفایل در گوگل اسکالر google scholar،ریسرچ گیت researchgate، لینکدین linkedIn،آکادمیا academia، مندلی Mendely ، ارکید ORCID و موارد مشابه می تواند به شما کمک کند تا مقالات خود را در معرض دید تعداد بیشتری از افراد و محققین قرار دهید. اگر وبسایت یا بلاگ شخصی دارید از آنها برای دیده شدن مقالات خود و به عنوان یکی از روشهای افزایش سایتیشن مقاله خود نیز استفاده کنید.
۶- در کنگره های ملی و بین المللی معتبر شرکت کنید. ارائه مقاله در کنگره ها باعث می شود محققینی که در همان زمینه کار می کنند با شما و حوزه تحقیقاتی و کارهای پژوهشی شما آشنا شوند. این باعث افزایش سایتیشن مقاله بعدی شما نیز خواهد شد. گر صبرکنی ز غوره حلوا سازی!
۷-از هر فرصتی برای به اشتراک گذاری داده های خود استفاده کنید. اخیرا در بسیاری از ژورنالهای معتبر هنگام ساب میت مقاله از شما در مورد نحوه به اشتراک گذاری و دسترسی به دیتاها سوال می کنند. در صورت امکان به این درخواست پاسخ مثبت دهید. تا جایی که امکان دارد پرسشنامه ها و ابزار جمع آوری دیتای خود را به مقاله ضمیمه کنید. آن راکه حساب پاک است، از محاسبه چه باک است!
۸-امضای شخصی خود را داشته باشید. در انتهای ایمیل خود یک امضای شخصی بسازید و لینک صفحات شبکه های اجتماعی و نیز کد ارکید خود را در آن بگنجانید. افیلیشن درست و نام و نام خانوادگی کامل خود را فراموش نکنید.
۹-از مقالات معتبرتری استفاده کنید. این راه یکی از مهمترین روشهای افزایش سایتیشن مقاله است.پس دقت کنید در هنگام رفرنس دهی از مقالاتی استفاده کنید که این مشخصات را داشته باشند:
• مقالاتی که در مجلات معتبرتری منتشر شده باشند. مجلات open access و دارای ضریب تاثیر بالاتر به بیشتر دیده شدن مقالات کمک می کنند.
• از مقالاتی استفاده کنید که نویسندگان صاحب نام و شناخته شده جزو نویسندگان آنها هستند.
• از نرم افزارهای رفرنس نویسی استفاده کنید. قبل از ارسال مقاله حتما فرمت رفرنس دهی خود را با فرمت مجله چک کنید.
گروه آموزشی و پژوهشی وامو با خدمات ویراستاری انگلیسی و ادیت رفرنسها در این مسیر به شما کمک می کند.
حرف آخر:
“بوسیله تحلیل استنادی، صاحبان تحقیق های ضعیف یا ادامه نمیدهند و کنار می روند یا اصلاح می شوند و به پژوهشگران خوبی تبدیل می شوند و به مقالات ضعیف نیز استناد نمی شود”.
بستگی به نمایه/ایندکس مجله ای دارد که مقاله در آن منتشر شده است. برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید به مطلب نمایه مقاله چیست از بلاگ وامو مراجعه کنید.
عدد دقیقی نمی توان گفت. بستگی به تعداد کل رفرنسهای مقاله تان دارد. اما بطور عام گفته می شود از هر ۲۰ رفرنس، نهایتا یکی را می توان از مقالات خود استفاده کرد. به شرطی که مقاله مرتبط باشد.
اینکار که متاسفانه به تازگی باب شده است یک کار کاملا غیراخلاقی است. هرگز توصیه نمی شود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
معیارهای قرارگیری در لیست نویسندگان یک مقاله علمی کدام است ؟
نحوه امتیازدهی مقالات [ براساس آیین نامه ارتقای جدید ۱۴۰۲ ]
استخراج مقاله از پایان نامه [ سریع و بدون دردسر ] + نمونه
چگونه گزارش کوتاه بنویسیم ؟ [ زودتر دیده شو ! ]
نحوه نگارش نامه به سردبیر : به همراه مثال
چگونه یک مقاله را داوری کنیم ؟ [ کلاه خودت را قاضی کن! ]
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
یعنی مقالاتی که استناد نمیگیرن، ضعیفتر هستن؟
سلام وقت بخیر. معمولا مقالاتی که ضعیفترن استنادات کمتری می گیرن ولی این تنها دلیل نیست. ممکنه مقاله ای خیلی دیتاهای محدود و کمی داشته باشه یا مختص به یک منطقه خاص باشه و قابلیت تعمیم نداشته باشه، یا اینکه در مجله پایین تری چاپ شده باشه. دلایل مختلفی برای این موضوع وجود داره
آیا چاپ مقاله در مجلات معتبرتر میتونه باعث افزایش اسیتیشن بشه؟
سلام وقت بخیر. منظورتون اگه افزایش سایتیشن هست، بله تا حدی میتونه. یعنی هرچی مجله معتبرتر باشه، احتمال دیده شدن مقاله تون بیشتره اما این تنها دلیل افزایش سایتیشن نیست