چگونه تیم پژوهشی بسازیم؟ [اصول تیم سازی را بدانید]حرفه ای
انجام کارهای تحقیقاتی مخصوصا در زمان دانشجویی، علاوه بر همه مزیت ها، مزیت کار کردن با دیگران را به عنوان یک تیم دارد، مزیتی که کمتر به آن توجه می شود. اما اگر بدانیم چگونه تیم پژوهشی بسازیم؟ قطعا در مسیر پژوهشی خود موفق تر خواهیم بود.
البته ممکن است بسیاری از افراد در قدم های اول ترجیح بدهند به تنهایی کار کنند یا به هر دلیلی نتوانند تیم حرفه ای برای کارشان بسازند ولی نباید فراموش کنیم که انسان موجودی اجتماعی است وداشتن یک تیم به معنی داشتن یک گروه حمایتی است. تعریف تیم عبارت است از : گروهی از افراد که همه با هم در راستای یک هدف مشترک کار میکنند.
افراد تشکیل دهنده یک تیم به طور ایده آل باید اهداف و مقاصد مشترک داشته باشند و کم و بیش روی همان خطوط فکر کنند. افرادی که با یکدیگر سازگار نیستند هرگز نمیتوانند تیم سازی کنند. اعضای یک تیم باید منافع، فرایندهای فکری، نگرش، درک و علاقه مندی های یکسانی داشته باشند.
پیشنهاد می کنیم در این رابطه مطلب چگونه ایده پردازی کنیم ( ایده برای تحقیق ) و دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار را از بلاگ وامو بخوانید.
در این مطلب در مورد ساخت یک تیم حرفه ای پژوهشی و مزیتهای آن صحبت خواهیم کرد.
چگونه تیم تحقیق بسازیم؟ ( اصول تیم سازی )
اول از همه باید افرادی را پیدا کنید که به اندازه خودتان از انجام یک پروژه تحقیقاتی لذت ببرند وانگیزه کافی برای انجام این کار را داشته باشند.از ابتدا باید نقش هر فرد درتیم مشخص باشد ویک فرد مسئولیت هماهنگی بین اعضا را به عهده بگیرد.برای انجام یک کار تحقیقاتی نیاز به یک استاد راهنما، همکاران طرح و کارشناس آمار داریم. هیچ فرمول وقاعده ای برای تعداد افراد تیم وجود ندارد واین کاملا وابسته به نوع کار شما است.
یکی از اصول تیم سازی حرفه ای در نظر داشتن تنوع افرادی است که در این تیم حضور دارند. ممکن است همه افراد از نظر مهارتهای عملی وآشنایی با روش تحقیق در یک سطح نباشند ولی از آنها انتظار می رود بتدریج در طول انجام پروژه تحقیقاتی قابلیت های خود را ارتقا دهند.
زمانی که به این مسئله فکر می کنید که چگونه تیم پژوهشی بسازیم؟ تصور نکنید دوست صمیمی تان الزاما هم تیمی خوبی هم از آب در می آید! برای انجام یک کار تیمی لازم است افراد قابل اعتماد و سخت کوشی را در کنار خود داشته باشید.
فردی که مسئولیت تیم را به عهده می گیرد، باید توانایی هماهنگی اعضا،مدیریت بحرانها وبرنامه ریزی را داشته باشد.در طول کار ممکن است مواقعی پیش بیاید که هم تیمی شما کار محوله شده اش را به درستی یا در مدت زمان تعیین شده انجام نمی دهد. در اینجا مسئولیت فرد اصلی تیم ، رفع این مشکل است.
چطور یک تیم تحقیق حرفه ای و خوب داشته باشیم؟
به اشتراک گذاری اطلاعات، جهت گیری روشن و اهداف قابل اندازه گیری برای پاسخگویی، منابع کافی، ادغام و هماهنگی، انعطاف پذیری و نوآوری و انگیزه و اشتیاق برای یادگیری از خصوصیات یک تیم خوب است. بطور کل میتوان در پاسخ به سوال چگونه تیم پژوهشی بسازیم؟ فاکتورهای یک تیم موفق و کارآمد را می توان به ۳ دسته تقسیم کرد:
- محیط حمایتی
- آشکار بودن مهارتها و وظایف
- اهداف کاملا مشخص
۱- محیط حمایتی:
کار گروهی معمولا زمانی خوب پیش می رود که مدیرتیم، فضای حمایتی لازم را برای افراد ایجاد کند. ایجاد چنین فضایی شامل تشویق اعضا به تفکر تیمی وفراهم آوردن زمان کافی برای جلسات است. همچنین افراد تیم باید احساس کنند اگر مشکلی دارند می توانند به راحتی با سایر اعضای تیم آن را در میان بگذارند واختلافات فردی را بدون هیاهوی غیر ضروری برطرف کنند.
۲- آشکار بودن مهارتها و وظایف:
اعضای تیم باید به اندازه کافی ماهر باشند تا بتوانند وظایف خود را انجام دهند و تمایل به همکاری داشته باشند. فراتر از این الزامات مهارتی، اعضای زمانی میتوانند به عنوان یک تیم با هم کار کنند که همه اعضای گروه از نقش همه افراد دیگری که با آنها تعامل خواهند داشت، مطلع شوند. از زمان ایده پردازی تا نوشتن پروپوزال وسپس انجام پروژه ودر نهایت ارائه نتایج به شکل یک مقاله،هر یک از اعضا باید بدانند چه نقشی دارند وبه تناسب این نقش در انتهای کار چه مزیتی به آنها تعلق می گیرد.
۳- اهداف کاملا مشخص:
هر یک از اعضای تیم باید اهداف و مقاصد گردهم آوری این گروه خاص از افراد را به خوبی درک کند. قدرت گفتگو را دست کم نگیرید.در انجام یک کار به صورت تیمی،گفتگوی دایمی وداشتن ارتباطات صادقانه یکی از عناصر کلیدی در موفقیت تیم محسوب می شود. اگر افراد احساس کنند که شما ناراضی هستید اما چیزی نمیگویید، این میتواند منجر به ایجاد استرس و حتی کینه شود که در نتیجه عملکرد ضعیفی خواهد داشت.
مزیت های داشتن یک تیم تحقیق حرفه ای :
پس از پاسخ به سوال چگونه تیم پژوهشی بسازیم؟ لازمه تا در مورد مزایای داشتن تیم پژوهش هم بدانید ! تمرین کار گروهی میتواند نتایجی مثبت بر عملکرد تیم داشته باشد.پژوهشها حتی نشان میدهد که مردم وقتی به دیگران کمک میکنند، احساس میکنند برای بقیهی روز، زمان بیشتری در دست دارند.با داشتن یک تیم،همه بار مسئولیت بر دوش یک فرد نیست وانجام کارها تقسیم می شود وانجام هدف های پیچیده هم راحت تر می شود. با اینحال لازم است یک نفر سرگروه تیم باشد تا بین اعضا هماهنگی های لازم را انجام دهد.
پیشنهاد ویژه : می شود می شود در کنار این مطلب ، دیگر مطالب پر طرفدار وب سایت واموگروپ چون نحوه عضویت در بنیاد ملی نخبگان و تفاوت دکترا و phd را هم مطالعه کنید .
سوالات متداول:
بله قطعا. تیم سازی نیازمند مدیریت، تعامل وهمکاری است. تیم سازی هم یک هنر و هم یک علم است و رهبری که میتواند به طور مداوم تیمهای قوی بسازد، بینهایت باارزش است. با در نظر گرفتن مزیت های یک تیم تحقیقاتی، دشواری های آن را میتوان مسیری برای تکامل شخصی درنظر گرفت.
برای ساختن یک تیم کارآمد و حرفه ای پژوهشی، انتخاب افراد مناسب کار ساده ای نیست و باید بسیار با دقت این کار را انجام دهید. در انتخاب افراد عجله نکنید، سعی کنید مدتی با افراد مختلف در زمینه های متفاوت تعامل داشته باشید تا بتوانید روحیه تیمی و فردی آنها را خوب بشناسید.
پاسخ: نمی توان به طور دقیق گفت اما قطعا زمانی که صرف پیداکردن هم تیمی مناسب می کنید در آینده پژوهشی شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پیش دفاع پایان نامه چیست؟ در جلسه پیش دفاع چه بگوییم؟ [ موفق عمل کن ]
ارسال همزمان مقاله به چند مجله [ آیا صحیح است؟ ]
چگونه رزومه انگلیسی بنویسیم ؟ [ در کمترین زمان قبول شو ]
نحوه نوشتن روش تحقیق در پایان نامه [ ۰ تا ۱۰۰ فصل سوم ]
پیدا کردن موضوع برای مقاله علمی پژوهشی [ مناسب و جذاب ]
اهمیت و ضرورت تحقیق را چگونه بنویسیم ؟ [ نکات طلایی ]
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام. میشه با سایر دانشگاهها هم تیم ساخت؟ یا حتما همه تیم باید از یک دانشگاه باشن؟
سلام خدمت شما. بله اتفاقا اگر همکاری با دانشگاههای دیگه یا حتی خارج از کشور داشته باشین امتیاز بیشتری براتون داره
خیلی ممنون. البته واقعا پیداکردن افرادی که مثل خود آدم پیگیر کار باشن خیلی سخته 🙁