چگونه نخبه شویم ؟ [ معیارهای نخبگی را بشناسید ]
چگونه نخبه شویم ؟ برای اینکه تعریفی برای نخبه کیست داشته باشیم اول بهتر است در مورد معنای لغوی آن در انگلیسی بیشتر بدانیم. چندین اصطلاح برای کلمه نخبه و بااستعداد وجود دارد. کلماتی مانند talented، gifted، intelligent، brilliant، و مواردی از این دست که در معنای نهایی کلمه باهم تفاوت زیادی ندارند و بجای هم نیز استفاده می شوند.
در معنای کلی نخبه (با هرکدام از این مترادفها که درنظر بگیرید) صفتی است که برای برجسته کردن یک فرد نسبت به سایر افراد به کار می رود تا نشان دهد از نظر برخی قابلیتها و توانایی ها برتر از بقیه هستند.
پیشنهاد می کنیم دوره دانشجوی موفق ، دانشجوی چندبعدی را از وامو ببنید.
از دیدگاه جامعه نخبه کیست؟
خیلی از افراد جامعه از خود و دیگران می پرسند چگونه نخبه شویم؟ این صفت معادل با برتری نسبت به بقیه از نظر هوش و استعداد در نظر گرفته می شود. اما آیا معیاری برای این وجود دارد که بگوییم چطور نخبه شویم؟
در کشور ما نیز مانند بسیاری کشورهای دیگر، مراجع و نهادهای رسمی برای تعیین معیارهای نخبگی وجود دارند که بیشتر از دل «مدرسه» و «دانشگاه» برخاسته اند.
دانش آموزان نخبه چه کسانی هستند؟
بسیاری از والدین در پی برآوردن آرزوی دیرینه خود مبنی بر داشتن عنوان نخبگی، هزینه زیادی برای فرزندان خود می پردازند تا وارد مدارس تیزهوشان و مدارس ممتاز شوند. دستیابی به «رتبه یک رقمی» در کنکور سراسری و کسب «مدال» در المپیادهای یا جشنواره های علمی از جمله مواردی است که یک فرد را نخبه معرفی می کند.
اما اینکه دانش آموز نخبه کیست و آیا این معیارها می تواند در راه رشد و ترقی یک فرد تاثیرگذار باشد یا خیر هنوز جای تامل و بحث دارد. گرچه همگی متفق القول هستند که این معیارها باعث تربیت دانش آموزان به عنوان یک فرد چندبعدی و فاصله گرفتن از دروس حفظی و وابستگی به نمره امتحان می شود.
در دوران دانش آموزی چگونه نخبه شویم؟
کسب توانایی هایی مانند تفکر انتقادی، قدرت تفسیر و تحلیل مسائل، اختراع و اکتشاف و داشتن روحیه پژوهش و تحقیق از جمله مواردی هستند که در این مسیر کمک کننده می باشند.
• صبر و پشتکار از جمله عوامل مهم موفقیت در تمامی دورانهای زندگی است. بنابراین با صبر و حوصله تا رسیدن به هدف موردنظر خود تلاش کنید. یادتان باشد پشتکار و پیگیری حتی از بهره هوشی نیز می تواند پیشی بگیرد.
• به دنبال ایده های جدید، ایجاد تغییر مثبت در جامعه و بهتر کردن وضعیت موجود باشید.
• نقد سازنده و همراه با ارائه راه حل می تواند در بسیاری موارد راهگشای مشکلات باشد و شما را به عنوان یک فرد ممتاز نشان دهد.
• هیچ حرفی را بدون سند و مدرک معتبر نپذیرید. ذهن خود را دائما فعال نگه دارید. از منابع اطلاعاتی به روز و معتبر آگاه باشید.
دانشجوی نخبه کیست؟
ورود به دانشگاه همیشه به عنوان راهی برای افزایش سطح علمی افراد و پاگذاشتن در مسیر پیشرفت مطرح می باشد. بالاترین و عالیترین نهاد علمی در یک کشور معمولا دانشگاهها هستند.
در زمان دانشجویی معیارهای کسب عنوان نخبگی یا استعدادهای درخشان متفاوت است.
دانش آموزانی که در المپیادهای علمی دانش آموزی یا جشنواره های پژوهشی رتبه و مدال داشته اند و یا رتبه های برتر در کنکور سراسری بوده اند (زیر ۵۰۰ در علوم تجربی) به عنوان نخبـه شناخته شده و می توانند از مزایای عضویت در دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه خود بهره بگیرند.
برای اینکه بیشتر در مورد مزایای عضویت استعدادهای درخشان و دانشجوی نخبه کیست بدانید می توانید مطلب چگونه استعداد درخشان دانشگاه شویم را از بلاگ وامو بخوانید .
بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، چطور نخبه شویم؟
یکی از سازمانهایی که در این زمینه، هم قبل و هم بعد از فارغ التحصیلی فعالیت می کند بنیاد ملی نخبگان است. شرایط عضویت در بنیاد ملی نخبگان را از بلاگ وامو می توانید بخوانید.
بطور کلی بنیاد ملی نخبگان تعریفی مشخص براساس یکسری معیارهای کمی و کیفی دارد که مشخص می کند نخبه کیست؟ طبق این تعریف نخبه به کسی گفته می شود که ارزشی افزوده برای کشور داشته باشند و یا با استفاده از تواناییهای اکتسابی خود، کارآفرینی و یا تولید ثروت کنند.
از طرفی بنیاد یکسری مزایا و امتیازات برای این افراد فراهم می کند تا بتوانند نقشی تاثیرگذار در سازندگی جامعه داشته باشند. پیشنهاد می کنیم مزایای عضویت در بنیاد ملی نخبگان را نیز از بلاگ وامو بخوانید.
چطور نخبه شویم؟ آیا بدون استعداد ذاتی می توان نخبه بود؟
نخبه بودن تعریفی ورای بااستعداد بودن دارد. نخبه تنها به فرد با بهره هوشی بالا گفته نمی شود بلکه کسانی که با پشتکار و انگیزه کافی به دنبال تغییراتی در جامعه خود می باشند نیز نخبه نامیده می شوند. به همین دلیل است که علاوه بر نخبه علمی، نخبه سیاسی، اقتصادی و….هم جزو تعاریف نخبگی هستند.
چند نکته قابل توجه:
۱-از زاویه دید متفاوتی به مسائل بنگرید.
۲-از قوه تخیل خود بیشتر بهره بگیرید.
۳-از شکست نترسید.
۴-دائم در حال یادگیری موارد جدید و به روز باشید.
خیر-طبق آیین نامه استعدادهای درخشان اگر دانشجویی بیشتر از ۲ تا ۳ ترم نتواند معیارهای عضویت را حفظ کند، عضویتش لغو خواهد شد.
بله. پیشنهاد می کنیم مطلب مزایای عضویت در بنیاد ملی نخبگان را مطالعه کنید. مزایای مالی و استخدامی و رفاهی جزو مزایای این بنیاد هستند.
بله.هوش اجتماعی یا EQ در بسیاری موارد می تواند در کنار بهره هوشی یا IQ به فرد کمک کند تا از توانایی های خود بهره بیشتری ببرد و متمایز از سایر افراد جامعه باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
انواع روش های ارائه مقاله در کنفرانس/ کنگره [ به روز باش ]
نحوه نوشتن پروژه دانشجویی [ به همراه نمونه پروژه ]
چگونه استعداد درخشان دانشگاه شویم ؟[ pdf شرایط عضویت۱۴۰۲ ]
دانشجوی موفق کیست؟ [ تک بعدی نباش! ]
چگونه رزومه انگلیسی بنویسیم ؟ [ در کمترین زمان قبول شو ]
اهمیت و ضرورت تحقیق را چگونه بنویسیم ؟ [ نکات طلایی ]
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نخبه شدن مگه راهکار داره؟ نخبه منظور مگه توانایی ذانی و استعداد بالقوه افراد رو نمی گن؟
سلام وقت بخیر. منظور از این مطلب نشون دادن راهکارهایی برای تمرکز بر موفقیت با پشتکار و تلاش افراده. همونطوری که در متن هم نوشته شده تعریف نخبه متفاوته.
شرکت در المپیادهای دانشجویی هم میتونه کمک کنه؟
سلام وقت بخیر. المپیادهای دانشجویی و مدال آوری در این المپیادها مسلما میتونه تاثیر بسزایی در آینده شما داشته باشه. موفق باشید
عضویت در بنیاد ملی نخبگان میتونه بعدا برای اپلای به کارمون بیاد؟
سلام وقت بخیر. معمولا مزایای بنیاد ملی نخبگان تنها برای داخل کشور کاربرد داره