نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار [ همراه با تصویر ]
دانستن نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار برای دانشجویان و اساتید دانشگاهها و محققینی که تمایل به انجام کار پژوهشی دارند و یا در مقطعی هستند که نیاز به تصویب پایان نامه خود دارند ضروری است.
پژوهشیار، نرم افزاری است برای ثبت طرح تحقیقاتی یا پروپوزال، پیگیری وضعیت طرح، اعمال تغییرات درخواستی یا ویرایش طرح قبل ازتصویب، دریافت کد اخلاق، امور مربوط به قرارداد و ارائه گزارشات و مستندات مربوط به اجرای طرح و تسویه حساب نهایی.
اگر تمایل به نگارش پروپوزال دارید و دوست دارید با قسمتهای مختلف آن بیشتر آشنا شوید می توانید دوره آفلاین نگارش پروپوزال را از سایت وامو تهیه کنید. در ویدئوهای این دوره در خصوص آموزش سامانه پژوهشیار نیز مطالب کاربردی گفته شده است.
در این مطلب قصد داریم علاوه بر نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار، به صورت تصویری در رابطه با ویرایش اطلاعات در سامانه پژوهشیار، نحوه انتخاب استاد راهنما در پژوهشیار، نحوه ثبت پروپوزال در پژوهشیار و نحوه انتخاب زمینه پژوهشی در پژوهشیار نیز صحبت کنیم.
این نرم افزار ممکن است در دانشگاههای مختلف اندکی از نظر اسامی و روش استفاده متفاوت باشد. اما بطور کلی نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیاربرای دانشجویان و نیز آموزش سامانه پژوهشیار برای اساتید معمولا تفاوت زیادی ندارد.
نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار:
برای دانستن نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار بهترین کار این است که از معاونت پژوهشی دانشگاه خود در این مورد بپرسید زیرا هر دانشگاهی برای ورود به این سامانه لینک خاص خودش را دارد که با بقیه متفاوت است.
در این مطلب ما نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار دانشگاه علوم پزشکی گلستان را توضیح می دهیم. ابتدا از لینک زیر وارد می شویم: https://pajooheshyar.goums.ac.ir/
و صفحه زیر را مشاهده می کنید که از جایی که با فلش قرمز مشخص شده وارد صفحه بعدی می شوید.
اگر قبلاً حساب کاربری داشته باشید می توانید به راحتی وارد بخش کاربری خود شوید در غیر این صورت باید ثبت نام کنید.ثبت نام در این سامانه همانطور که در شکل زیر می بینید با واردکردن یکسری مشخصات فردی و سپس تایید از طرف حوزه معاونت پژوهشی امکان پذیر است.
روش ورود به سامانه پژوهشیار:
اگر قبلانحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار را یاد گرفته اید و ثبت نام را انجام داده اید، روش ورود به سامانه پژوهشیار به راحتی از طریق وارد کردن کد ملی یا شماره موبایل و یا ایمیل و کلمه عبوری که قبلاً در هنگام ایجاد حساب کاربری ثبت کرده اید و جواب دادن به سوال امنیتی که معمولاً حاصل ضرب یا حاصل جمع دو عدد می باشد امکان پذیر است.
وقتی وارد کارتابل کاربری خود شوید با صفحه ای مانند عکس زیر روبرو می شوید که در منوی سمت راست می توانید ثبت طرح جدید خود را از قسمت میزکار شما که با باکس قرمز انجام دهید.
حالا زمانی که یک طرح جدید را می خواهید ثبت کنید با منویی مانند عکس زیر روبرو خواهید شد. که در طی مراحلی که نشان داده شده باید به ترتیب موارد درخواستی توسط سامانه را از فایل Word ی که فرم پروپوزال را در آن نوشته اید کپی کرده و در باکسهای مربوط به خود Paste می کنید.
برای انتخاب زمینه پژوهشی در پژوهشیار باید چه کرد؟
در قسمت اولی که می خواهید طرح خود را وارد سامانه پژوهشیار کنید، باید حیطه طرح خود را نیز مشخص کنید یعنی همان قسمت انتخاب زمینه پژوهشی در پژوهشیار. در این قسمت یا طرح شما مربوط به حیطه HSR یا مطالعه روی سیستم سلامت است یا بالینی و یا بیومدیکال (که انجام فعالیتهای آزمایشگاهی توسط تیم پژوهش انجام می شود) که باید انتخاب کنید.
نحوه انتخاب زمینه پژوهشی در پژوهشیار کار سختی نیست و بستگی به موضوعی دارد که از قبل انتخاب کرده اید و در اینجا تنها کاری که باید بکنید انتخاب از بین گزینه های موجود است.
مراحل دفاع در سامانه به چه صورت است؟
اگر پایان نامه خود را به صورت طرح تحقیقاتی در این سامانه ثبت کرده باشید، مراحل ثبت گزارش نهایی نیز یکی از مراحل آموزش سامانه پژوهشیار است که بهتر است آن را یاد بگیرید. در این مرحله فایل گزارش نهایی یا همان پایان نامه را باید در قسمت ارسال مستندات بارگذاری کنید.
برای ویرایش اطلاعات در سامانه پژوهشیار از کجا باید اقدام کرد؟
در هرزمانی که نیاز به ویرایش اطلاعات در سامانه پژوهشیار بود، چه اطلاعات فردی و شخصی شما و چه اطلاعات مربوط به طرح تحقیقاتی، باید از همان سامانه درخواست ویرایش کنید. یعنی روی علامت قفلی که در کنار عنوان طرح گذاشته شده کلیک نموده و علت درخواست ویرایش را ذکر کنید.
ادمین موردنظر درخواست شما را برای ویرایش اطلاعات در سامانه پژوهشیار دریافت کرده و طرح را برایتان باز می کند. بعد از انجام ویرایش موردنظر و ارسال نهایی مجددا قفل روی طرح بسته خواهد شد.
یکی دیگر از قسمتهای مهم در راهنمای استفاده از سامانه پژوهشیار برای دانشجویانی که در مقطع پایان نامه هستند، نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار است.
نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار:
اگر طرحی که می خواهید وارد این سامانه بکنید همان پایان نامه شماست، نیاز دارید که نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار را هم بلد باشید. برای این منظور اولین قدم این است که استاد راهنمای شما هم در این سامانه اکانت داشته باشد و ثبت نام کرده باش تا شما بتوانید با جستجو در بانک اطلاعاتی این سامانه وی را پیدا کرده و به عنوان استاد راهنما انتخاب کنید.
مورد مهم دیگر در نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار این است که بعد از اتمام کار و ارسال طرح در سامانه، استاد راهنما باید همکاری خود را در این طرح تایید کند. سایر همکاران طرح نیز باید تایید همکاری خود را حتما بزنند.
نحوه بارگذاری مستندات در پژوهشیار:
نحوه بارگذاری مستندات در پژوهشیار بسیار آسان بوده و کافیست در مرحله آخر در قسمت ضمائم فایلهای موردنظر خود را بارگذاری نمایید. نکته مهم در نحوه بارگذاری مستندات در پژوهشیار، توجه کردن به فرمت و حجم فایلهای درخواستی توسط سامانه است.
آیا نحوه ثبت نام در سامانه پژوهشیار برای اساتید متفاوت است؟
ثبت نام در این سامانه برای تمامی افراد از دانشجو و هیات علمی گرفته تا کارشناسان یکسان می باشد و در قسمت بالاتر همین مطلب توضیح داده شده است. نحوه ثبت نام اساتید در سامانه پژوهشیار کار سختی نیست فقط کافیست وارد لینک سامانه شوید و مشخصات درخواستی را تکمیل کنید.
راهنمای پژوهشیار برای دانشگاه آزاد با سایر موسسات فرقی ندارد اما ممکن است نام سامانه متفاوت باشد.
زمانی که در پژوهشیار ثبت نام می کنید و وارد کارتابل خود می شوید، در همان صفحه اول یکسری اطلاعیه های عمومی برای مشاهده همه دیده می شود که در مورد قسمتهای مختلف این سامانه توضیح داده است. راهنمای پژوهشیار برای دانشجو و نیز برای اساتید را می توانید از آنجا دانلود کنید و مطالعه کنید.
زمانی که تمام مراحل جایگذاری متن پروپوزال را در این سامانه انجام دادید در مرحله آخر باید فایل های موردنیاز را نیز در ضمائم بارگذاری کنید. نحوه بارگذاری مستندات در پژوهشیار کار ساده ای است فقط باید به پسوند فایلها توجه نمایید.
مراحل دفاع در سامانه پژوهشیار معمولا ثبت نمی شود زیرا این سامانه برای ثبت طرح های پژوهشی و نهایتا دریافت گزارش نهایی آنهاست و ربطی به مراحل دفاع پایان نامه ندارد.
خیر. تفاوتی بین ثبت پایان نامه در پژوهشیار با ثبت یک طرح تحقیقاتی وجود ندارد. تنها تفاوت در هنگام انتخاب نوع طرح در صفحه مشخصات طرح است که باید پایان نامه بودن طرح مشخص شود و نیز مقطع آن نیز انتخاب گردد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تفاوت پروپوزال و پایان نامه [ ۳ فرق اصلی ] ۱۴۰۲
نمونه هایی از بیان مسئله در پایان نامه [ بیان مسئله چیست ]
چگونه پروپوزال بنویسیم ؟ [ از کجا شروع کنم ؟ ]
ملاحظات اخلاقی در پروپوزال و پژوهش [ نکاتی که باید بدانید! ]
پروپوزال نویسی چیست ؟ [ پروپوزال یا طرح تحقیق ]
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام در سامانه پژوهشیار میشه کداخلاق طرح رو هم دید؟
سلام. بله تمام مراحل تصویب طرح پزوهشی در سامانه پژوهشیار قابل مشاهده و پیگیری است.
در سامانه پژوهشیار ثبت نام کردم ولی نوار سمت راست که باید میز کار رو از آن انتخاب کنم برام نمایش داده نمیشه چکار باید بکنم
سلام. باید با مسئولش در معاونت پژوهشی تماس بگیرین تا درستش کنن. اصولا باید بیاد اون نوار سمت راست
با سلام در مرحله ی ۲ کار درخواست ویرایش زدم استاد راهنما هم ویرایش را برایم فعال کرده و ایمیلی مبتنی بر فعال شدن ویرایش دریافت کردم اما در صفحه ی فعالیت های من هنوز صفحه ی ویرایش باز نمیشه و پیغام میده تا تایید شدن ویرایش صبور باشید.
سلام وقت بخیر. بایدبا کارشناس مرکز یا واحد که طرح رو از اونجا فرستادین تماس بگیرین. موفق باشین
سلام در سامانه ی پژوهشیار در قسمت نوع ثبت نام ، اشتباها دانشجوی ایرانی غیر پزشکی فناور انتخاب شده است برای تغییر آن باید چه کنم؟
سلام وقت بخیر. باید با کارشناس پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری تماس بگیرید تا اصلاح کنن