دانلود مقاله از ساینس دایرکت (sciencedirect) + رایگان
روش دانلود رایگان مقاله از ساینس دایرکت چگونه است ؟ شاید شما هم به عنوان یک محقق تجربه خوش پیداکردن متن کامل یک مقاله یا فول تکست رو داشته باشین 😊،واسه همین آموزش نحوه دانلود مقاله از ساینس دایرکت ( sciencedirect ) رو اینجا براتون میگیم تا هیجان دانلود رایگان مقالات رو باهاتون سهیم باشیم. البته باید توجه کنین که همیشه همه مقالات به صورت رایگان در اختیارمانیست.اینم دلایل مختلفی داره: ممکنه اون مجله به اصطلاح open access نباشه یعنی مقالاتشو رایگان در اختیار همه نذاره یا برای بعضی کشورها این محدودیت وجود داشته باشه و غیره.
ساینس دایرکت محیط بسیار دوستانه ای داره و طوری طراحی شده که به راحتی بتونین توش بچرخین و سرچ کنین به همین خاطر این پایگاه هم مثل پاب مد و گوگل اسکالر از جمله پایگاه های محبوب سرچ در علوم پزشکی و رشته های هنر، ریاضی، شیمی و فیزیک و موارد دیگه ست.
پیشنهاد می کنیم مطالب آموزشی سرچ مقاله در پاب مد (Pubmed) و نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار را تهیه کنید.
نحوه دانلود مقاله از sciencedirect :
خب برای نحوه دانلود رایگان مقاله از ساینس دایرکت اول باید بریم وارد پایگاه ساینس دایرکت بشیم که آدرسش میشه: Sciencedirect.com وقتی وارد این پایگاه میشین عکس زیرو می بینین:
نحوه سرچ مقاله در ساینس دایرکت چگونه است ؟
نحوه سرچ مقاله در ساینس دایرکت به این صورته که اونجایی که فلش قرمز رنگ هست کلمه کلیدی موردنظرتون رو می نویسین. مثلا ما کلمه celiac disease رو انتخاب کردیم.
حالا وقتی روی علامت ذره بین کلیک می کنیم، وارد صفحه بعدی میشیم که نتایج سرچ شمارو نشون میده.
همونطوری که توی این عکس می بینید، زیر همون باکسی که کلمه کلیدی تون رو سرچ کردین یک تعدادی عنوان مقاله مرتبط رو نشون میده.
کنار چپ همین تصویر یک دایره سبزرنگ هست که نشون میده با کلمه کلیدی که شما سرچ کردین چند تانتیجه پیدا کرده.
خب حالا به عنوان مثال شما همون اولین عنوان به نظرتون جالب میاد و میخوایین که مقاله کاملشو بخونین. وقتی روی عنوانش کلیک کنین وارد صفحه بعدی میشین که توی شکل زیر می بینین.
در ادامه راهنمای دانلود رایگان مقاله از ساینس دایرکت و نحوه دانلود مقاله از sciencedirect اونجایی که فلش قرمز داره نشون میده که شما می تونین فایل PDF مقاله رو از اون قسمت دریافت کنین. پس وقتی روش کلیک کنین صفحه دانلود مقاله از sciencedirect براتون باز میشه و می تونین فول تکست یا متن کاملشو دریافت کنین. به این ترتیب به همین آسونی شما نحوه دانلود مقاله از ساینس دایرکت رو یاد می گیرین.
هر مقاله ای رو بخواییم به صورت دانلود رایگان مقاله در ساینس دایرکت به انجام میشه؟
متاسفانه خیر. این پایگاه هم مثل بسیاری از پایگاههای دیگه سرچ، فول تکست یا متن کامل همه مقالات رو به صورت رایگان در اختیار نداره و گاهی لازمه کارهای دیگه ای برای دسترسی به این مقالات انجام بدین. مثلا ممکنه لازم باشه حتما از IP دانشگاهی تون به اینترنت وصل بشین که اونم بستگی داره به اینکه دانشگاهتون یا وزارت بهداشت ما چه مجلاتی رو خریداری کرده باشه که ما بهش دسترسی رایگان داشته باشیم.
گاهی این راه هم جواب نمیده و شما مجبورین درخواست خرید اون مقاله رو به موسسات یا سایتهایی که برای اینکار راه اندازی شدن بدین و هزینه شو بپردازین و یا گاهی هم از سایتهایی استفاده کنین که با دورزدن این پروسه، فول تکست مقالات رو در اختیارتون میذارن.
دانلود کتاب از ScienceDirect به چه صورت هست؟
ساینس دایرکت هم مثل بسیاری از پایگاههای سرچ دیگه ای که می شناسین اطلاعات علمی که داره در قالبهای مختلفی هستن از جمله بیش از ۲۵۰۰۰ کتاب که توی این پایگاه قابل دسترسی هستن. حال پس از بررسی نحوه دانلود مقاله از ساینس دایرکت بیایید به بررسی دانلود کتاب از ساینس دایرکت بپردازیم.
همچنین پایگاه ساینس دایرکت بیش از ۳۷۰۰ مجله علمی داوری شده و بیش از ۱۳ میلیون مقاله تمام متن رو شامل میشه. یک نکته جالب دیگه این پایگاه اینه که به اطلاعات مقالات مربوط به شماره های قدیمی مجلات از جلد اول و همینطور مقالات در حال چاپ هم دسترسی داره. این پایگاه از راه اتصال به بانک Scopus امکان دسترسی به میزان استنادات مقالات رو هم داره.
در صفحه سرچ ساینس دایرکت یک قسمتی در ستون سمت چپ می بینید که توی شکل زیر با مستطیل قرمز رنگ مشخص شده، اینجا نشون میده که نتایج سرچ شما در هرسال چندتابوده، یا اینکه از هر نوع مطالعه ای چندتا توی سرچتون پیداشده مثلا چندتا مقاله مروری هست چندتامقاله تحقیقی اصیل یا research article هست و از این قبیل.
آیا در روش دانلود رایگان مقاله از ساینس دایرکت هم مثل پابمد و سایر پایگاهها عملگرهای تخصصی وجود داره؟
پس از بررسی نحوه دانلود مقاله از sciencedirect حال می خواهیم به بررسی این عملگرها نز بپردازیم .
بله. این عملگرهای جستجوی تخصصی از قرار زیر هستن:
And
براي تركيب دو مفهوم یا کلیدواژه ازش استفاده میشه و نتایجی رو نشون میده كه هر دو کلیدواژه را باهم داشته باشد.
Or
برای تركيب کلیدواژههای مشابه به كار میره و نتایجی رو براتون میاره که يك يا هر دو کلیدواژه را در خود داشته باشه.
And Not
وقتی به کارمیره که میخوایین کلیدواژه اول توی نتایجتون باشه اما دومی نباشه. در واقع معادل همون NOT در پابمده.
*
اين كاراكتر ستاره هم جالبه. این برای آدمای تنبل ساخته شده یه زمانی هست که شما نمیخوایین همه کلیدواژه تون رو تایپ کنین یا اینکه تایپ درستشو بلدنیستین، بجاش بقیه شو ستاره میزنین. این ستاره میاد و کلیدواژه را با املاي متفاوت سرچ میکنه
!
گاهی املای کلمات توی انگلیسی و آمریکایی متفاوتن، اینجا برای اینکه کلمه ای توی سرچتون از دست نره میایین چندتاحرفشو مینویسین و بعد یک علامت تعجب بجای بقیه ش میزنین. مثلا با جستجوي کلیدواژهی Behav! كلمات behavioural ,behaviour نيز بازيابي میشوند.
( )
پرانتز در مواردي استفاده میشه که كه از چند عملگر همزمان براي جستجو استفاده میشه و يا مقدم و مؤخر بودن اين عملگرها براتون اهميت داشته باشه
” “
این علامتهای نقل قول زماني استفاده میشن که دقیقا عین اون عبارت رو بخوایین مثلا
“Golestan Cohort Study”
وقتی از عملگرهای تخصصی که در متن توضیح داده شده در سرچتون استفاده کنین در واقع سرچ رو از حالت ساده و سریع به یک سرچ تخصصی تبدیل کردین. یک گزینه دیگه هم که توی ساینس دایرکت مثل بقیه پایگاهها وجود داره گزینه سرچ پیشرفته یا advance ست که میتونین با تکمیل فیلدهای مختلفی که داره سرچتون رو کاملتر کنین.
توی همون صفحه اول سایت که میرین، در باکسهای سرچی که هست و باید کلیدواژه تون رو بنویسین، گزینه ای وجود داره که میشه از بین publication type ژورنال یا کتاب رو انتخاب کرد.
بله.شمامیتونین مشخص کنین که مقالات مروری لازم دارین یا ارجینال یا هرنوع دیگه ای.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پیش دفاع پایان نامه چیست؟ در جلسه پیش دفاع چه بگوییم؟ [ موفق عمل کن ]
ارسال همزمان مقاله به چند مجله [ آیا صحیح است؟ ]
چگونه رزومه انگلیسی بنویسیم ؟ [ در کمترین زمان قبول شو ]
نحوه نوشتن روش تحقیق در پایان نامه [ ۰ تا ۱۰۰ فصل سوم ]
پیدا کردن موضوع برای مقاله علمی پژوهشی [ مناسب و جذاب ]
اهمیت و ضرورت تحقیق را چگونه بنویسیم ؟ [ نکات طلایی ]
13 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مثل همیشه عالی 🙌🏻
ممنون خیلی کاربردی بود 🙂
خواهش میکنم
خوش حالیم که براتون کمک کننده بوده 🌹
سلام. خسته نباشین. چجوری میشه اکانت دانشگاهی داشت؟ از کجا باید بگیریم؟
با سلام و وقت بخیر
بستگی به دانشگاهی که تحصیل میکنید، عموما پس از ورود به دانشگاه، از سمت کتابخانه مرکزی دانشگاه بهتون وی پی ان ارسال خواهد شد که با اتصال به اون وی پی ان شما از طریق ipدانشگاه به سایت های علمی دسترسی پیدا خواهید کرد.
موفق باشید
همیشه با سرچ و دانلود مقاله در ساینس دایرکت مشکل داشتم، ممنون از توضیحاتتون 🙂
سلام
خوش حالیم که برات مفید بوده کوثر عزیز 😍
سلام. حتما باید از این عملگرها توسرچمون استفاده کنیم؟ یا همینجوری هم سرچ میکنه؟
سلام
بستگی به هدف شما از سرچ اون موضوع داره؛ اما عموما این عملگرها خیلی کمک کننده هستند برای یافتن مقاله مدنظرمون.
فرق ساینس دایرکت با پابمد یا گوگل اسکالر چیه؟
چه مزایایی داره که بریم سمتش؟
فرقشون در تعداد منابعی هست که پوشش میدن وگرنه در مجموع خیلی با پابمد و اسکالر همپوشانی دارن
برای نوشتن مقاله سیستماتیک حتما باید ساینس دایرکت رو هم چک کنیم؟ یا فقط پابمد کافیه؟
سلامو وقتتون بخیر. برای مقاله سیستماتیک هرچه تعداد پایگاههایی که بررسی می کنید بیشتر باشد احتمال از دست رفتن مقالات کمتر است. پس توصیه می شود ساینس دایرکت هم در لیست پایگاههای خود قرار دهید.