آموزش تصویری دانلود مقاله از pubmed [رایگان دانلود کن]
احتمالا به عنوان یک محقق اسم پایگاه پابمد (pubmed) رو زیاد شنیده باشین. این پایگاه بسیار برای سرچ آکادمیک مناسب بوده و به اصطلاح محیطی دلنشین و دوستانه داره. در این مطلب می خواهیم به صورت قدم به قدم و ساده و با رسم شکل 🙂 یک نمونه از سرچ و دانلود مقاله از pubmed رو براتون توضیح بدیم.
یکی از چیزایی که توی این پایگاه برای اکثریت محققا سوال برانگیزه اینه که چطوری دانلود رایگان مقالات pubmed رو انجام بدن؟ خب این هم نکته ایه که نقطه قوت این پایگاهه و در بسیاری موارد قابل دسترسیه دسترسی رایگان به متن کامل مقالاته، مخصوصا وقتی با اکانت دانشگاهی بهش وارد میشین.
پیشنهاد می کنیم برای اینکه نحوه سرچ مقالات در پابمد رو به طور کامل یاد بگیرین، به دوره آفلاین سرچ در پابمد مراجعه کنین و نگاهی هم به مطلب دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار بیاندازید .
Estimated reading time: ۷ minutes
دانلود رایگان مقالات pubmed چگونه است ؟
دانلود مقاله از pubmed یکی از اولین چیزاییه که شما برای ایده پردازی و شروع کار تحقیقاتی تون بهش احتیاج دارین. بنابراین اگر این مطلب رو خوب یاد بگیرین می تونین مطمئن باشین که قدم های اول در مسیر پژوهش رو درست برمی دارین. نکته مهمش اینجاست که خوندن مقاله کامل همیشه لازمه، و نباید فقط به خلاصه مقاله اکتفا کرد.
اما اگر بدونین چطوری دانلود رایگان مقالات pubmed رو انجام بدین دیگه متن کامل مقاله در اختیارتونه. بنابراین با هم قدم به قدم سرچ و دانلود مقاله از پابمد رو مرور می کنیم.
دانلود رایگان مقاله از pubmed قدم اول
در قدم اول باید از طریق این آدرس https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov وارد پابمد بشین. نحوه استفاده از سایت پاب مد بسیار آسونه و با خوندن این مطلب مرحله به مرحله شو یاد می گیرین.
برای سرچ مقاله در پاب مد ابتدا باید کلمه کلیدی که دنبال مقالات مربوطه ش هستین رو سرچ کنین مثلا کلمه Cancer. وقتی این کلمه رو سرچ می کنین به شکل زیر براتون نتایج رو نشون میده.
قدم دوم در نحوه دانلود مقاله از pubmed
سمت چپ عکس زیرو اگر نگاه کنید یسری فیلتر هست که به بهبود و محدود کردن نتایج سرچتون کمک می کنن. برای اینکه نتیجه سرچتون رو محدود کنین به مقالاتی که متن کامل مقاله رو در دسترستون میذارن، باید بر روی گزینه Free full text کلیک کنید. اینجا قسمتی هست که شما می تونین دانلود رایگان مقالات pubmed رو داشته باشین، و همونطور که در شکل ۲ می بینید نتایج تغییر کردن.
مرحله نهایی برای دانلود مقالات رایگان pubmed
در مرحله نهایی نحوه دانلود مقاله در pubmed، باید روی عنوان مقاله کلیک کنید تا برین به صفحه اصلی مقاله در پاب مد. همونطور که در شکل ۳ می بینید پس از ورود به صفحه مقاله، عنوان مقاله، نام نویسندگان، نام مجله و چکیده مقاله رو میشه دید.
نحوه دانلود مقاله از pubmed چگونه است ؟
اگر در ادامه تصویر بالا به سمت راست این صفحه دقت کنید، یه گزینه Full text links هست که اگر روش کلیک کنین میرین به صفحه مجله و متن کامل مقاله را میبینید و میتونین اونو دانلود کنید. اینجاست که شما با دانلود رایگان مقالات pubmed رو در مواردی خواهید داشت که متن کامل به صورت همگانی در دسترس هست، اما بعضی مقالات رو اینجوری نمی تونین پیدا کنین. پس باید چکار کرد؟
الزامات دانلود رایگان مقالات pubmed چیست؟
برای اینکه بتوانید مقاله ای را به صورت رایگان از pubmed دانلود کنید، معمولا نیازی به کار خاصی ندارید. اما بعضی مقالات فقط با IP دانشگاهی قابل دانلود رایگان هستند که در این صورت باید اکانت دانشگاهی داشته باشید. برای این دسترسی باید به قسمت اطلاع رسانی دانشگاهتون مراجعه کنین و ازشون بخوایین که بهتون اکانت بدن.
بعد از آموزش تصویری دانلود مقاله از pubmed، بریم ببینیم پابمد (PubMed) اصلا چیه؟
پاب مد یک پایگاه اطلاعاتیه که میلیونها سند علمی رو توی خودش جای داده و در بسیاری از موارد هم متن کامل مقاله های علمی رو رایگان در اختیار استفاده کننده هاش قرار میده. اما چطور شد که pubmedایجاد شد؟ کتابخونه ملی پزشکی آمریکا یا همون NLM از سال ۱۸۷۹ دست به انتشار یک بولتن یا کتابچه کوچیکی کرد که تمام اطلاعات مربوط به مجلات حوزه علوم زیستی از جمله مشخصات مقاله، نویسنده ها، مجله، مشخصات ناشر و چیزایی از این قبیل رو فهرست بندی می کرد و در اختیار محققای علاقه مند قرار می داد.
چطور pubmed متولد شد؟
این کارو تا سال ۱۹۶۴ همین شکلی ادامه دادن تا اینکه بالاخره با الکترونیکی شدن همه چیز، تصمیم گرفتن این کتابچه رو هم دیجیتالش کنن و همه اطلاعات رو وارد کامپیوتر بکنن. اسم این سیستم کامپیوتری جدید رو گذاشتن “سيستم بازيابي و تحليل متون پزشکي”(Medical Literature Analysis And Retrieval System) یا به اختصار مدلارز یا MEDLARS. اما مدلارز رو نمیشد از طریق اینترنت استفاده کرد و محققا مجبور بودن کلیدواژههای موردنظرشون رو بفرستن برای کارمندان مدلارز تا اونا براشون سرچ کنن بعد نتایجشو پرینت بگیرن و برای پژوهشگران پست کنن. در قدم بعدی که فلاپی و سی دی به بازار اومد و نتایج رو از این طریق در دسترس محققان میذاشتن. نهایتا در ۱۹۷۱ نسخه آنلاین مدلارز به بازار اومد و اسمش رو هم به مدلاین MEDLINE تغییر دادن تا تلفظش آسونتر باشه اما مدلاین هنوز در اختیار همه کتابخونه های دانشگاهی دنیا نبود.
چه زمانی پاب مد به شکل امروزی در اختیار تمام محققان دنیا قرار گرفت؟
در سال ۱۹۹۶ با گسترش اینترنت در سراسر جهان، پاب مد (pubmed) متولد شد که به عنوان یک موتور جستجوگر آنلاین دسترسی به اطلاعات پایگاه مدلاین و بعضی دیتابیس های علمی دیگه رو فراهم می کنه.
در حال حاضر دیتابیس مدلاین بیش از ۱۹ میلیون رکورد و مستند علمی، و بیش از ۵۰۰۰ مجله علمی رو از سال ۱۹۵۰ تو خودش جای داده که نزدیک به نیمی از مقالات مربوط به کشور آمریکاست و ۸۸ درصد مقالات نیز به زبان انگلیسی میباشند
پاسخ: خیر. بعضی مواقع متن کامل مقاله به صورت رایگان در دسترس نیست.
بله همه مقالات مرتبط باید به طور کامل خوانده بشن.
این پایگاه از بزرگترین و جامعترین پاگاههای سرچ آکادمیکه اما مواردی مثل خلاصه مقالات کنفرانسها، کتابها و اختراعات رو در بر نمی گیره
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
کد ارکید چیست ؟ [ تکمیل پروفایل در سایت ارکید ]
دریافت کد ارکید (ORCID) رایگان و منحصر بفرد [ آموزش تصویری ]
نحوه افزایش امتیاز در ریسرچ گیت [ چطور بیشتر دیده شوم ؟ ]
چطور در لینکدین دیده شویم ؟ کانکت شو !
گوگل اسکولار چیست ؟ [ آسان ترین موتور جستجو ]
ساخت پروفایل در گوگل اسکولار [ چگونه بیشتر دیده شویم؟]
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و عرض ادب. من دوره پابمد شما رو تهیه کردم.بسیار کامل و جامع بود. ممنون از گروهتون برای وقت ارزشمندی که صرف آموزش می کنید:)
سلام عاطفه عزیز
خیلی خوش حالیم که دوره ی آموزش پابمد گروه وامو برات مفید بوده 😍
ممنون که نظرت رو باهامون به اشتراک گذاشتی، امیدواریم که به زودی در قله های پژوهش مجدد باهات دیدار داشته باشیم
موفق باشی 💪